1 de 10
Procés Català

La campana Llibertat de Bagà viatja a Brussel·les

Hi romandrà fins a finals de febrer per participar en l'exposició "Les campanes d'ús civil a Catalunya. Cap a la concepció moderna dels temps"

La campana Llibertat de Bagà participarà en una exposició a Brussel·les. | Catalan Gov. EU
per NacióBerguedà, 27 de gener de 2020 a les 19:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Campana Llibertat que l'Associació Medieval de Bagà va fer fondre la tardor de 2019 per reclamar la independència de Catalunya, ha viatjat a Brussel·les a finals d'aquest mes de gener, tal com estava previst, i hi romandrà fins a finals de febrer, per participar en l'exposició Les campanes d'ús civil a Catalunya. Cap a la concepció moderna dels temps, que ha organitzat la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, amb el suport de l'entitat baganesa. 
 
L'acte d'inauguració de la mostra ha comptat amb la presència del president a l'exili Carles Puigdemont i del conseller Lluis Puig Gordi, així com la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco, i membres de diverses entitats catalanes, entre els quals de l'Associació Medieval de Bagà. També hi ha assistit la consellera exiliada Meritxell Serret. 
 

L'exposició s'estructura en nou apartats, que expliquen l'evolució de les campanes a través de la història, tant pel que fa a la seva construcció, com el seu ús i funció social. S'hi inclou un apartat dedicat a les maneres de fer sonar una campana. A més, la mostra s'acompanya d'una desena de campanes catalanes, entre les quals hi ha la de Bagà, que ha estat apadrinada per Puigdemont i Puig Gordi coincidint amb l'obertura d'aquesta mostra. 

Altres campanes que es poden veure en l'exposició són la campana Llibertat de la Garrotxa, la d'Os de Balaguer, la campana de Santa Maria de Palau, una campana del carilló de Núria, una campana del rellotge de l'Ajuntament de Girona,  la campana commemorativa del 25è aniversari de la Confraria de Campaners,  un jou del Santuari del Miracle (Solsonès), un batall de Montserrat i una campana del monestir de Sant Benet Montserrat. 

 

Acte d'inauguració de l'exposició sobre campanes a Brussel·les. Foto: Catalan Gov. EU

 
L'exposició, en català i anglès, i comissariada per Daniel Vilarúbies, estarà a Brussel·les fins el 28 de febrer i passarà a itinerar després per diferents punts de Catalunya. 
 
Amb motiu de l'exposició, el 29 de febrer a la seu de la Delegació de la Generalitat a Brussel·les, es celebrarà una Trobada Internacional de Campaners i Carillonistes per compartir experiències i projectes del món campaner arreu del món.

 

Participació