Gironella valora en 70.000 euros els danys provocats pel temporal Gloria

La ruta de les colònies i la zona del pont vell són els espais més afectats

27 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:18h
El riu Llobregat al seu pas per Gironella, aquest dilluns al matí.
El riu Llobregat al seu pas per Gironella, aquest dilluns al matí. | Pilar Màrquez Ambròs
Gironella valora en uns 70.000 euros els danys provocats pel temporal Gloria. La valoració, que encara no s'ha tancat, situa la ruta de les colònies i la zona del pont vell com els espais més afectats per la força del cabal del riu Llobregat durant els aiguats.

El regidor de Governació, Santi Felius, ha explicat a NacióBerguedà que "els tècnics estan acabant d'avaluar les xifres definitives, però el balanç serà de prop de 70.000 euros". Segons Felius, "pràcticament tot el balanç econòmic negatiu que es fa ara mateix és a la vora del Llobregat; hi ha afectats el que seria la passarel·la per travessar el riu, les grades que donen el riu, que les va arrencar la riuada; i caldrà actuar als accessos a la llera fluvial i a la ruta de les colònies". "Estem a l'espera de començar-ho a arreglar", ha dit Felius. 

L'aigua del riu no va arribar als carrers però es va quedar a 10 o 12 centímetres de sobreixir. "Va anar d'un pèl, a les 11 del matí va haver-hi un pic, i a partir d'aleshores el cabal va començar a baixar, però va estar ben bé al límit. Malgrat tot, tot i no arribar al carrer, sí que tenim una sèrie d'infraestructures com són les grades que les va arrencar", ha apuntat Santi Felius.

L'Ajuntament de Gironella va tancar dijous al matí l'accés al pont vell i al carrer del riu a vehicles i vianants per la crescuda del riu Llobregat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va començar a alliberar un cabal de sortida de 75m3/s dimecres al vespre. Però va haver d'incrementar aquesta xifra fins als 220m3/s un cop passades les 8 del matí, una quantitat poc habitual que va fer que el riu tingués una especial virulència en passar per Gironella. 

Santi Felius s'ha mostrat molt prudent a l'hora de valorar l'actuació de l'ACA en el desembassament de la Baells, de la qual aquest mateix dilluns s'ha queixat el col·lectiu d'Unió de Pagesos. "A vegades és molt difícil comentar-ho perquè no saps ben bé com va anar, es van obrir comportes la nit anterior, i sembla que si s'hagués fet 24 o 48 hores abans, la cosa podria haver anat millor. També penso que ells preveien més neu que pluja", ha apuntat.
Arxivat a