Mor l'empresària Rosalia Barat, del restaurant Els Roures

Nascuda el 1935, va ser una de les primeres dones empresàries del Berguedà

27 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:35h
Fotografia de Rosalia Barat al Concurs de Boletaires de l'any 2007 (arxiu).
Fotografia de Rosalia Barat al Concurs de Boletaires de l'any 2007 (arxiu). | Penya Boletaire de Berga

Ha mort l'empresària Rosalia Barat Pajerols de 84 anys, pionera a la comarca, que era molt coneguda per la seva activitat al restaurant familiar Els Roures, situat al municipi de Castellar del Riu. L'any 2009 Berga va retre-li un homenatge coincidint amb la celebració del Dia de la Dona. Dos anys abans, el 2007 havia rebut el títol de Boletaire d'Honor al Concurs de Boletaires del pla de Puigventós. 

De jove, va passar de preparar el menjar per a la seva família a regentar un cèntric restaurant a la ciutat de Berga, la desapareguda Masia de la plaça Viladomant. Més tard, va ser una de les promotores dels Roures, que ara porta la seva filla Remei Escolies.

Els últims anys encara es mantenia atenta al negoci familiar i a la gastronomia. Mare i filla van participar l'any 2018 a la sessió inaugural de la Gastropirineus que va celebrar-se a Berga (a la foto inferior), amb el xef de la Cabana, Jordi Badia, i el cuiner Marcel Ribera. Van presentar les característiques de la cuina del Berguedà i l'ampli ventall de productes que ofereix. 
 

Rosalia Barat (a la dreta) va participar a la Gastropirineus al costat de la seva filla l'any 2018 (arxiu). Foto: ADBerguedà


Nascuda el 1935, va ser una de les primeres dones empresàries del Berguedà. Els Roures, el restaurant que ella va impulsar, és actualment un dels més populars de la comarca, amb gairebé 43 anys d'història.
 
La sala de vetlles romandrà oberta aquest dilluns de 10 del mati a 1 de la tarda i de 4 a 7 del vespre. El seu funeral tindrà lloc dimarts 28 a dos quarts d'11 del matí a l'església parroquial de Santa Eulàlia de Berga. 
Arxivat a