El Consell contracta 15 persones en el programa Treball i Formació i 6 persones en l'Enfeina’t

Per tal d'executar els projectes de plans d'ocupació, s'han formalitzat 11 contractes d’obra i servei d’una durada de 6 mesos i 10 contractes de 12 mesos

Redacció
27 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:10h
Feines de manteniment de camins.
Feines de manteniment de camins. | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha contractat 15 persones en el programa Treball i Formació i 6 persones en l'Enfeina’t. La finalitat dels programes és proporcionar eines, habilitats i capacitats a persones en situació d'atur, segons destaquen fonts de l'ens. Aquests plans d'ocupació volen fomentar l'ocupabilitat de les persones aturades de llarga durada, com és el cas del programa Enfeinta't, així com també de les persones majors de 45 anys en situació d'atur que han esgotat totes les prestacions i subsidis, de les persones beneficiàries de la renda garantida ciutadana i de dones aturades, com en el cas del programa Treball i Formació.

Les persones contractades reben un acompanyament durant tot el període de contractació que els ajuda a millorar la seva situació laboral i professional, amb una experiència laboral en un entorn productiu real. D'altra banda, les persones participants realitzen accions formatives professionalitzadores durant el contracte de treball dins la jornada laboral. "Aquestes tenen el propòsit de fomentar la formació permanent al llarg de la vida com a mitjà per millorar coneixements, competències i aptituds amb una perspectiva personal, cívica, social o relacionada amb l’ocupació garantint, al mateix temps, el dret a la formació", han explicat les fonts comarcals.

S'executaran projectes de manteniment de camins i zones verdes i digitalització, entre altres

Per tal d'executar els projectes de plans d'ocupació, s'han formalitzat 11 contractes d’obra i servei d’una durada de 6 mesos i 10 contractes de 12 mesos tots ells a jornada completa. Durant aquest període, es duran a terme projectes comarcals relacionats amb manteniment de camins i zones verdes, neteja viària, servei de recollida de residus (informació i subministrament del porta a porta), digitalització de l'Arxiu Comarcal del Berguedà, serveis a les persones, manteniment de xarxes municipals d'aigües i gestió administrativa.

Els programes també disposen d’un coordinador que gestiona les experiències laborals dels treballadors, dona suport a la selecció de les persones, gestiona les accions formatives i fa tasques de tutorització i acompanyament actiu als participants durant l'execució del programa.

Els dos programes estan finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social i el Fons Social Europeu que es fan càrrec dels costos salarials i de formació dels participants. Els contractes de les 21 persones es van formalitzar a el 30 de desembre.