Temporal Gloria

Demanen no beure aigua de l'aixeta a Puig-reig

Les pluges del temporal Gloria han afectat la zona on hi ha ubicats els pous de captació d'aigua al poble

per Pilar Màrquez Ambròs , 24 de gener de 2020 a les 20:05 |
El pantà de la Baells va desembassar aigua a causa del temporal. | CC Berguedà
L'Ajuntament de Puig-reig recomana no utilitzar l'aigua de l'aixeta per beure ni cuinar a Puig-reig. Sí es pot utilitzar per dutxar-se o rentar la roba i els estris de cuina. Ho ha anunciat l'Ajuntament en un comunicat, on explica que les pluges del temporal Gloria han afectat la zona on hi ha ubicats els pous de captació d'aigua per la xarxa.

"Amb els controls efectuats s'ha detectat que el nivell de terbolesa de l'aigua de la xarxa pública supera lleugerament el nivell màxim permès per la legislació vigent", segons el comunicat. El document, que signa l'alcalde Josep Maria Altarriba, indica que se'n desconsella el consum "boca" (beure i cuinar), "tot i que es tracta d'aigua desinfectada i tractada correctament i que és apte per al ús domèstic".


Malgrat aquesta recomanació, el consistori remarca que "no es tracta d'un problema greu i que és perfectament vàlida per a la resta d'usos". 
 

El Servei Municipal d'Aigües està portant a terme els controls i les accions oportunes per restablir la normalitat del servei el més aviat possible, han assegurat fonts properes. 

 

Participació