La plataforma contra la incineradora critica que Territori no deixi accedir al projecte fins a l'exposició pública

La PAIC creu que la resposta del departament és "una denegació de la informació" perquè "'confon' el dret d'accés a la informació en qualsevol moment, amb el dret de participació del públic en el tràmit d'informació pública"

24 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:46h
Pla contrapicat de la torre de refrigeració de la planta de Cercs (arxiu).
Pla contrapicat de la torre de refrigeració de la planta de Cercs (arxiu). | ACN
La Plataforma Anti Incineradora de Cercs (PAIC) s'ha queixat que el departament de Territori i Sostenibilitat no deixarà que accedeixi al projecte de crema de residus a l'antiga tèrmica, com a entitat interessada en l'expedient, fins al període d'exposició pública. 

La plataforma havia demanat el projecte executiu per analitzar-lo i preparar al·legacions, segons han confirmat els seus membres. Però el departament de Territori i Sostenibilitat els ha respost que, d'acord amb la legislació aplicable, podran accedir a aquest projecte quan estigui a exposició pública, no abans. 

"D'acord amb l'article 220, apartats 1 i 2 de la Llei 20/2009, un cop realitzada la valoració i transcorregut el tràmit de verificació de la suficiència i la idoneïtat, es sotmetrà a informació pública aquesta documentació i es notificarà a les persones interessades. Simultàniament, es posarà aquesta documentació a disposició de l'Ajuntament de Cercs, el qual la sotmetrà a exposició pública, i també a informació veïnal", segons els ha fet saber Territori per escrit. La Plataforma ha fet pública la resposta de Territori aquesta setmana a les xarxes socials. L'expedient es troba ara mateix en una fase inicial de tramitació on s'ha de comprovar, entre altres coses, que es disposi de tota la documentació. Un cop resolts aquests primers passos, s'iniciarà el procés per fer-ne l'exposició pública.

La valoració de la sol·licitud del permís per construir aquesta infraestructura i d'autorització ambiental s'allargarà mesos i, en principi, ningú compta que es resolgui abans d'un any.
 
La plataforma ecologista creu que la resposta del departament de Territori i Sostenibilitat és "una denegació de la informació" perquè, asseguren, "'confon' el dret d'accés a la informació en qualsevol moment del procediment amb el dret de participació del públic en el tràmit d'informació pública". L'entitat assegura que, a hores d'ara, "estem valorant presentar una reclamació a la Comissió de Garantia per l'Accés a la Informació i Participació (GAIP)".