El Berguedà reparteix uns 20.000 calendaris del porta a porta

La principal novetat és l'edició de calendaris en braille per fer "accessible la recollida selectiva" a tothom

24 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:21h
Un dels calendaris del porta a porta d'enguany.
Un dels calendaris del porta a porta d'enguany. | Pilar Màrquez Ambròs

Bustiada dels calendaris porta a porta a Berga aquest gener. Foto: Consell Comarcal del Berguedà


El Berguedà ha repartit ja els 20.000 calendaris del porta a porta als domicilis dels 12 pobles on es fa aquest tipus de recollida selectiva. Els calendaris han arribat a totes les llars, encara que, en alguns casos, amb un lleuger retard, un cop ben entrat el gener i no a principi de mes. A Berga, el consell comarcal ha distribuït uns 10.000 calendaris. Entre l'alt Berguedà, Avià i Vilada, n'ha repartit uns 6.000 i entre Puig-reig i Gironella, uns 5.000. A més, a Olvan i Casserres, hi ha fet arribar uns 1.300 calendaris, segons fonts consultades. Són xifres aproximades, perquè en l'últim moment alguns municipis van demanar-ne més. 

La principal novetat d'enguany és que hi ha uns 35 calendaris del porta a porta que s'han imprès en sistema braille per fer accessible la recollida selectiva" a tothom. Aquests calendaris s'entregaran a les persones cegues afiliades a la ONCE, però si hi ha algú més que en necessita, pot demanar-ho directament al Consell Comarcal del Berguedà, al carrer Barcelona de Berga. 

Els calendaris del porta a porta d'aquest 2020 presenten un seguit de millores estètiques respecte al 2019. El Consell ha fet una aposta per fer-los més fàcils de llegir i no dependre només dels colors, a l'hora de marcar quina fracció toca treure al carrer cada dia, segons va explicar el president comarcal Josep Lara a final d'any. D'aquesta manera, es facilita la seva comprensió tant per a la gent gran com a persones daltòniques o altres problemes de visió, que fins ara no hi podien distingir els colors amb què es marcaven les diferents fraccions. 
 

Un dels calendaris del porta a porta d'enguany, molt més visual. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El consell comarcal farà entrega de més calendaris als residents al Berguedà que no l'hagin rebut per qualsevol circumstància. Aquests es podran recollir a l'Oficina d'Atenció del Porta a Porta de cada poble. Però també es pot descarregar en aquest enllaç.