El Rotary compra un nou cotxe per a la brigada de jardineria del Taller Coloma

Cecília Camprubí ha assegurat que l'estrena del tot terreny es fa "en clau de futur": permetrà generar més ingressos, però també confien que faciliti la col·laboració amb Grup Horitzó

24 de gener del 2020
Actualitzat a les 23:18h
Representants del Taller Coloma i del Rotary Club Berguedà, en roda de premsa.
Representants del Taller Coloma i del Rotary Club Berguedà, en roda de premsa. | Cedida
Rotary Club Berguedà ha entregat, aquesta setmana, un vehicle tot terreny a la brigada de jardineria del Taller Coloma. Rotary ha comprat el vehicle gràcies als més de 16.000 euros que va recollir en el concert benèfic dels Mèl del passat desembre, que va omplir de gom a gom el Teatre Municipal de Berga. El Rotary Club també ha fet gestions per vendre l'antic vehicle , i així acabar de finançar el nou cotxe. Amb aquesta nova eina, l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà confia ara en donar impuls a la brigada de jardins del Centre Especial de Treball Taller Coloma i generar nous ingressos. La brigada realitza actualment treballs al Parc Natural Cadí-Moixeró i als municipis on els contracta l'ajuntament. 

La presidenta de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Cecília Camprubí, ha assegurat a NacióBerguedà que l'estrena del tot terreny es fa "en clau de futur", ja que això permetrà treballar més i millor a la brigada de jardineria, però també facilitarà la col·laboració futura amb Grup Horitzó, quelcom que ara mateix està sobre la taula. 

Camprubí ha agraït la seva implicació a Rotary Club Berguedà. "Tenim la voluntat de tirar endavant amb la nostra tasca, i ens fa falta ajuda", ha explicat. Automecànica Jordi patrocinarà el vehicle durant els propers quatre anys. Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà passa per una crisi econòmica que l'ha portat a iniciar els passos per convertir-se en fundació. L'entitat ha d'eixugar un desequilibri de 451.431 euros.  

L'objectiu de Rotary Club Berguedà era, des d'un primer moment, facilitar el desplaçament dels treballadors del Taller Coloma que fan tasques de manteniment de jardineria i que sense un tot terreny d'aquestes característiques no podien accedir als llocs més complicats. "Els volíem donar el nostre suport", ha expressat el president del Rotary berguedà, Josep Roca. El suport del teixit associatiu i l'empresarial ha donat un cop de mà al Rotary per adquirir el tot terreny. "Quan hi ha una necessitat la gent respon", ha apuntat Roca.

L'entrega simbòlica de les claus del cotxe al Taller Coloma s'ha realitzat aquest passat dimecres. Ha comptat també amb el monitor de la brigada de jardineria del centre especial, Tomàs Crespo, que ha posat en valor la tasca que fan els nois i noies del centre especial de treball. 
 

El nou vehicle tot terreny. Foto: Cedida