El Berguedà recull a través d'una enquesta la percepció ciutadana sobre la salut mental

La comissió de salut mental, amb el suport d'Obertament, ha tirat endavant aquesta acció que forma part de l'actualització del pla comarcal antiestigma

Redacció
23 de gener del 2020
Actualitzat el 24 de gener a la 13:09h
Presentació del pla comarcal contra l'estigma en salut mental l'any 2018 (arxiu).
Presentació del pla comarcal contra l'estigma en salut mental l'any 2018 (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal del Berguedà recull dades a través d'una enquesta per conèixer la percepció sobre la salut mental a la comarca.

La comissió de salut mental, amb el suport d'Obertament, ha tirat endavant aquesta acció que forma part de l'actualització del pla comarcal antiestigma. "El pla té l'objectiu d’acabar amb la discriminació per raons de salut mental en el nostre entorn", segons fonts de l'ens. Amb l'objectiu de conèixer la percepció de la població sobre els trastorns mentals, s'ha creat una enquesta en línia perquè tothom ens doni la seva opinió. L'enquesta és totalment anònima i la poden contestar les persones majors de 18 anys. Perquè la mostra sigui el més àmplia possible, es demana al màxim de gent que respongui a través d'aquest enllaç. 

Els problemes de salut mental són més comuns del què sovint tothom pensa: una de cada quatre persones n'experimenta algun al llarg de la vida, i una de les coses que en dificulta més la recuperació de les persones que pateixen o han patit un trastorn són el prejudicis de la resta de la població. Per això, des de la comissió de salut mental del Berguedà, es considera molt important "parlar de salut mental i trencar moltes de les idees preconcebudes que hi ha entorn d’aquesta part de la nostra salut".