Turisme

El Berguedà assoleix el reconeixement d’or de Green Destinations

El premi l'ha recollit aquest dijous, Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament, al saló turístic Fitur a Madrid

per Pilar Màrquez Ambròs/Redacció , 23 de gener de 2020 a les 19:01 |
Lluís Vall en recollir el guardó, , avui a Madrid. | ADBerguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El programa Green Destinations Award ha reconegut el Berguedà amb un distintiu d'or per la seva feina com a destinació turística sostenible. El premi l'ha recollit aquest dijous, Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament, al saló turístic Fitur a Madrid. A banda del Berguedà, hi ha tan quatre dues destinacions més de l'Estat amb aquesta distinció: Baiona (Pontevedra), Noja (Cantàbria) Torroella de Montgrí (Girona) i el Parc Nacional de les Illes Atlàntiques de Galícia. Arreu del món en són 200.

El programa certifica i promou destins turístics sostenibles en l'àmbit internacional d'acord amb criteris ambientals, socioeconòmics i culturals. Després d'un període de preparació d'informes i documentació amb més de 100 criteris i indicadors de sostenibilitat, i després de rebre una auditoria independent in situ, Green Destinations ha atorgat al Berguedà el distintiu d'or (Green Destinations Gold) que indica excel·lència en tots els camps de la gestió sostenible de la destinació, com la natura i la conservació del patrimoni, la gestió dels residus, l'energia i el clima.


El premi és, a més, un reconeixement als esforços de les destinacions per mantenir l'atractiu del seu turisme en el futur. No només es mesuren aspectes visibles i tangibles com el patrimoni natural, sinó també polítiques i plans de gestió que tenen en compte els principis del desenvolupament sostenible. 

El President de l'Agència del Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, ha destacat que "aquest és el millor reconeixement que poden rebre els tècnics de l'Agència, el sector turístic i tota la comarca". "Fa valdre els esforços fets en els darrers anys, posant les bases d'un model turístic respectuós amb el territori, apostant per la sostenibilitat en tots els àmbits i posant de manifest les nostres singularitats, per tal de diferenciar-nos dins el mercat turístic, tot destacant els paisatges naturals, patrimonials, els productors, la gastronomia, la cultura i l'esport, tenint en compte la sostenibilitat i la preservació dels espais", ha expressat Vall. 


"Aquest és el model que hem de seguir per poder conviure perfectament el turisme i la mateixa gent del territori", ha dit Lluís Vall. Vall ha volgut agrair l'esforç "a tothom que ha contribuït" a fer-ho possible. 
 
Des de l'any 2018, el Berguedà es troba dins de la llista de destins que competeixen per ser en el Top100 de destinacions sostenibles del món (Sustainable Destinations Top 100 competition). La idea d'aquestes certificacions i premis és que els destins avancin en el desenvolupament sostenible i que as'avaluï de forma imparcial basant-se en evidències i es verifiqui independentment d'acord amb els estàndards internacionals dictats pel Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC).

 

Participació