Una esllavissada impedeix l'accés a Sant Julià de Cerdanyola durant hores

La incidència ha impedit realitzar la recollida de residus porta a porta prevista per aquest dijous i ha obligat a suspendre el transport escolar que porta els nois i noies a l'Institut de Bagà

23 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:20h
Esllavissada de matinada a Sant Julià de Cerdanyola.
Esllavissada de matinada a Sant Julià de Cerdanyola. | CC Berguedà
Una esllavissada ha impedit l'accés a Sant Julià de Cerdanyola des d'aquesta matinada i fins passades les 12 del migdia. La caiguda de rocs a la principal via d'accés al poble ha afectat les comunicacions durant bona part del matí, bloquejant completament els dos carrils i generant preocupació per l'estat del talús. Segons ha explicat l'alcalde del poble, Agustí Elías, a NacióBerguedà a hores d'ara ja s'ha aconseguit donar pas alternatiu als vehicles. 

El fet que la carretera que parteix de la B-402, que és titularitat de la Diputació de Barcelona, quedés tallada ha impedit realitzar la recollida de residus porta a porta prevista per aquest dijous, que havia de recollir els envasos i el plàstic dels veïns del poble. Fonts consultades del Consell Comarcal del Berguedà també han indicat que s'ha anul·lat la ruta de transport escolar que porta els joves de Sant Julià a l'institut de Bagà. Una quinzena de nois i noies no han pogut assistir a classe. L'escola del poble tampoc ha pogut obrir perquè els mestres no han pogut arribar-hi. 

Aquest no és l'únic accés a Sant Julià de Cerdanyola, encara que sí el principal, sobretot durant els mesos d'hivern. També s'hi pot anar des de la carretera que comunica el municipi amb Falgars, a la Pobla de Lillet. Avui aquesta segona via és, però, gairebé impracticable a causa de la nevada.