Gironella tanca l'accés al pont vell i prohibeix acostar-se al riu per la crescuda de cabal

També s'ha demanat la retirada dels cotxes dels carrers

23 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:59h
El riu Llobregat al seu pas per Gironella.
El riu Llobregat al seu pas per Gironella. | Cedida
L'Ajuntament de Gironella ha tancat l'accés al pont Vell i al carrer del riu a vehicles i vianants per la crescuda del riu Llobregat. El cabal del Llobregat ha crescut molt en les darreres hores i això fa que el riu tingui molta força al seu pas per la vila. Es tracta d'una "mesura extraordinària" perquè, des de primera hora del matí, "l'aigua és a peu de carrer", ha explicat el regidor Lluís Vall. 
 
El consistori ha activat el pla INUNCAT en fase d'alerta encara que assegura que la situació està controlada. Com a precaució, s'ha prohibit "acostar-se als voltants del riu" i es recomana evitar els desplaçaments que no siguin necessaris. També s'ha demanat la retirada dels cotxes dels carrers i es manté contacte amb veïns de masies més allunyades. 

L'embassament de la Baells, al Llobregat, s'ha situat al 99% de capacitat, obligant-lo a desembassar a tot drap. De fet, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) havia començat a alliberar un cabal de sortida de 75m3/s aquest dimecres al vespre i ha hagut d'augmentar aquesta xifra fins als 220m3/s un cop passades les 8 del matí, una quantitat poc habitual que fa que el riu tingui una especial força en passar per Gironella. 
 

Els accessos a la llera del riu romanen tancats. Foto: Cedida

 

La força del riu al seu pas per Gironella. Foto: Cedida

 

La vila de Gironella durant aquest matí. Foto: Cedida

Arxivat a