Mor Ramon Cutal, expresident històric de la Penya Blaugrana de Berga

Els últims anys era president de l'Associació de Mares i Pares del Taller Coloma des d'on impulsava la caminada solidària que es fa cada any per recollir fons per l'entitat

22 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:37h
Ha mort Ramon Cutal, al centre de la imatge, als 81 anys (arxiu).
Ha mort Ramon Cutal, al centre de la imatge, als 81 anys (arxiu). | Aida Morales
Ha mort Ramon Cutal Santacreu, històric expresident de la Penya Blaugrana de Berga i president de l'Associació de Mares i Pares del Taller Coloma, a l'edat de 81 anys. Era molt conegut a Berga per la seva implicació amb el teixit social i esportiu de la ciutat. Abans de jubilar-se, era tècnic de professió a Carbons de Berga. 

Ramon Cutal va estar vinculat durant 23 anys amb la junta directiva de la Penya Blaugrana, fins que va deixar el càrrec de president l'any 2007. Va passar tres anys com a vocal, dotze com a vicepresident i vuit com a president. Va accedir a aquest últim càrrec l'any 1999. En aquest paper, Ramon Cutal va resoldre qüestions importants com la compra del local social, que va passar a ser propietat de la penya, la instauració del dia del soci i la domiciliació de les quotes.

Era un gran defensar del paper de les penyes com a patrimoni del club i sempre havia advocat per demanar més proximitat a les diferents juntes del Barça, tant en les èpoques de Núñez i Gaspart com amb Joan Laporta a la presidència. Es va fer soci del Barça als 35 anys i lluïa orgullós el carnet número 30.200. 

Actualment, era president de l'Associació de Mares i Pares del Taller Coloma, a la qual també havia dedicat molt temps i esforços. Anteriorment, ja havia ocupat altres càrrecs en la junta. Ramon Cutal era un dels impulsors de la caminada solidària que es fa cada any per recollir fons per l'entitat i els últims anys havia estat molt actiu a l'hora de coordinar-ne la logística i explicar el projecte al públic i als mitjans de comunicació locals.

El seu funeral tindrà lloc aquest divendres a la parròquia de Santa Eulàlia de Berga. La cerimònia es farà a les 12 del migdia. La sala de vetlles per a Cutal romandrà oberta dijous de 4 a 8 de la tarda, i divendres de 9 del matí a dos quarts de 12 del migdia, al Tanatori de Berga.
Arxivat a