Nou vies afectades pel temporal a l'alt Berguedà

El cabal del riu Ter a Osona supera el nivell de perill i es recomana evitar els accessos a les lleres; i al Solsonès, s'ha tancat l'estació del Port del Comte

Redacció
22 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:32h
Un cotxe amb cadenes.
Un cotxe amb cadenes. | Michelin
El temporal Glòria afecta la circulació en fins a nou carreteres de l'alt Berguedà. Aquest migdia són obligatòries les cadenes a la B-400, a Guardiola de Berguedà; a la B-401, a Vallcebre; a la B-4021, Sant Julià de Cerdanyola; a la B-4025, a Fígols; a la B-4031, a la Pobla de Lillet; a la B-4243 a Castellar del Riu; i a la C-563, a Gósol. Estan completament tancades la BV-4024, a Guardiola; i la BV-4031, a Castellar de n'Hug.
 
A més s'han anul·lat vuit rutes de transport escolar: les cinc de l'Institut Alt Berguedà, la ruta de Castellar de N'Hug a la Pobla de Lillet, i la de Saldes a Vallcebre. Per altra banda, el Consell Comarcal del Berguedà també s'ha vist obligat a suspendre el servei de recollida de deixalles del porta a porta.

A primera hora, era obligatori circular amb cadenes per la C-16, l'Eix del Llobregat, entre Bagà i Bellver de Cerdanya. 

Des de primera hora, l'Ajuntament de Gironella ha restringit l'accés a la riu Llobregat degut a la crescuda del riu. Per la seva banda, l'Ajuntament de Puig-reig ha recomanat explícitament evitar acostar-se a la llera del riu Llobregat i la riera de Merlès i, en cap cas, creuar-los per zones baixes.