Inicien les obres de remodelació del pati de l'Escola de Sant Joan de Berga

Els treballs es realitzaran per import d'uns 121.000 euros

22 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:42h
Expectació al pati de l'Escola Sant Joan de Berga en l'inici d'obres.
Expectació al pati de l'Escola Sant Joan de Berga en l'inici d'obres. | Escola Sant Joan
Expectació a l'Escola de Sant Joan amb l'inici de les obres de remodelació del pati. Així ho han explicat fonts del centre escolar aquest dimarts. La reforma del pati era una assignatura pendent per a l'escola, que data de 1971. L'antiguitat de les instal·lacions feia necessària una reestructuració i millora dels patis de feia temps. Les obres, que han començat aquesta setmana, preveuen la reparació i la pavimentació del pati existent, la col·locació de drenatges i l'habilitació de passos per a futures instal·lacions, així com la formació d'un sorral a la zona sud-oest del pati i la substitució dels quatre projectors actuals d'hal·logenurs metàlics que il·luminen el pati per projectors led. 

Les obres han estat adjudicades a l'empresa Icart Obra Pública SL per un import d'uns 121.000 euros. 
   
L'any 2014, el professorat, les famílies i l'alumnat del centre van iniciar un procés de treball conjunt per formular una proposta d'arranjament de l'equipament. A partir d'aquesta proposta, l'Ajuntament de Berga va sol·licitar a la Diputació de Barcelona la realització d'un projecte executiu que va ser lliurat al consistori l'estiu de l'any passat. El projecte inclou diverses fases d'intervenció, la primera de les quals, és la que es preveu portar a terme. 

Es contempla la reparació i pavimentació de la pista polivalent d'una superfície aproximada d'uns 1.600 metres quadrats mitjançant l'aplicació d'un tipus d'aglomerat asfàltic que evitarà el sobreescalfament del terra que es produeix actualment en les èpoques de més calor. També s'efectuarà la delimitació perimetral de la superfície de la pista i la instal·lació de sistemes de drenatge per recollir l'aigua de la pluja. A més, es preveu la creació d'un sorral de 214,75 metres quadrats a la part sud-oest del pati i la substitució de la tanca que delimita la zona sud del pati. També es canviaran els quatre projectors actuals per led per tal de reduir el consum de CO2.

Mentre s'allarguin les obres al pati, el centre utilitzarà el parc del Lledó, segons fonts escolars consultades. 
Arxivat a