Llevantada

El temporal tenyeix de blanc i causa afectacions a l'alt Berguedà

La nevada ha afectat pobles com Guardiola de Berguedà, Bagà o la Pobla de Lillet de bon matí però després s'ha traslladat a cotes més altes

per Pilar Màrquez Ambròs , 22 de gener de 2020 a les 11:17 |
Una nevada ha afectat de bon matí a l'Alt Berguedà. Ha nevat a pobles com la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Cercs o Bagà. Això ha complicat la mobilitat i ha obligat als ajuntaments a actuar a primera hora. Fins a quarts d'11 del matí ha estat obligatori circular amb cadenes entre els punts quilomètrics 117 i 134 de la C-16, entre Bagà i el Túnel del Cadí, i de la boca nord fins a Bellver de Cerdanya. La carretera també ha estat tallada a Cercs, a causa de la neu, segons el Servei Català de Trànsit.
Les restriccions s'han aixecat un cop que la nevada s'ha traslladat a cotes més altes, per sobre dels 1.100 metres. 

   

El temporal Glòria ha afectat, a més, el porta a porta. La intensa nevada que s'ha produït al nord del Berguedà durant bona part del matí ha obligat a suspendre el servei de recollida porta a porta a Sant Julià de Cerdanyola, la Pobla de Lillet, Bagà, Guardiola de Berguedà i Sant Corneli (Cercs). 
 


  Durant el matí s'han suspès 8 línies transport escolar amb un total de 107 alumnes afectats. Les cinc de l'Institut Alt Berguedà, les dues rutes de primària entre Castellar de n'Hug i la Pobla de Lillet i entre Saldes i Vallcebre i 1 ruta d'educació especial. 
Finalment, al baix Berguedà, l'Ajuntament de Gironella ha tancat els accessos a la llera del riu per la crescuda del cabdal del riu Llobregat i la riera d'Olvan. 
 

 

Participació