Olvan celebra Sant Sebastià amb unes 1.400 racions d'arròs, malgrat la ventada

L'ajuntament havia previst recuperar la fira de productes artesanals, però aquesta va veure's afectada per les condicions meteorològiques

21 de gener del 2020
Actualitzat a les 18:57h
Arrosada d'Olvan per Sant Sebastià.
Arrosada d'Olvan per Sant Sebastià. | Cedida
Com cada 20 de gener, Olvan ha celebrat Sant Sebastià aquest passat dilluns. Ho ha fet plantant cara al fred, en una celebració que enguany s'ha escaigut en ple temporal Glòria. Això no ha impedit que els vilatans sortissin al carrer per gaudir d'una arrossada on s'han repartit unes 1.400 racions d'arròs, és a dir, que s'han cuinat uns 200 quilograms d'aquest producte. En aquesta ocasió, molts veïns i veïnes han escollit endur-se l'arròs a casa, un cop l'han tingut a les mans, per tal d'esquivar les baixes temperatures i la ventada. Així que hi ha hagut poca presència de persones a la cèntrica plaça on els olvanesos festegen cada any la tradicional arrossada festiva.

Aquest 2020, l'Ajuntament d'Olvan havia previst recuperar la fira de productes artesanals, però aquesta va veure's afectada per les condicions meteorològiques i no va poder-se fer. La processó de sant Sebastià i l'arròs, en canvi, sí que es van poder realitzar amb la màxima normalitat possible, segons fonts municipals. 

Sant Sebastià s'ha convertit a Olvan en una tradició compartida i estimada, que neix del miracle que es va demanar a aquest patró: que les malalties no arribessin al municipi. Davant d'aquesta promesa, van decidir que cada any realitzarien un àpat per als pobres el 20 de gener. 

L'arrossada s'organitza, habitualment, amb el suport dels veïns que, col·laborant amb cuiners i professionals, confeccionen un plat gustós que s'ambienta amb el caliu del veïnat. La implicació de la gent és sempre un tret característic de Sant Sebastià, motiu pel qual l'arrossada es porta a terme de forma gratuïta per a tothom. 
 

A punt de servir l'arròs a la festa de Sant Sebastià d'Olvan. Foto: Aj.Olvan
 

Paelles d'arròs de la festivitat de Sant Sebastià d'Olvan. Foto: Cedida