Nevada intensa a Castellar de n'Hug

Les volves han començat a caure de bon matí i al migdia s'havien acumulat ja fins a 8 centímetres de neu

21 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:08h
Una màquina de l'ajuntament treballant en la neteja de carrers i vies a Castellar de n'Hug.
Una màquina de l'ajuntament treballant en la neteja de carrers i vies a Castellar de n'Hug. | Cedida
La neu ha passat fins ara de llarg de bona part del Berguedà, malgrat la llevantada que afecta a diversos punts del país. Ara bé, on sí que ha nevat aquest dimarts al matí, i ho ha fet amb molta força, és a Castellar de n'Hug. L'alcalde del municipi, Salvador Juncà, ha explicat a NacióBerguedà que les volves han començat a caure de bon matí de manera molt intensa, i ara per ara encara no ha parat. Al migdia, s'hi havien acumulat fins a 8 centímetres.

Una imatge bucòlica que fa que els serveis municipals treballin ara mateix a tot gas per assegurar que els carrers continuïn sent transitables al llarg del dia. Segons Juncà, la carretera d'accés al poble es manté neta i de moment s'hi pot circular sense problemes. Com a la resta de la comarca, hi ha fortes ràfegues de vent. El vent continua bufant amb força arreu del país i segueix sent una de les grans preocupacions.

Per la seva banda, el Consell Comarcal del Berguedà ha suspès aquest dimarts de manera preventiva quatre línies de transport escolar. Es tracta de les rutes que uneixen Gósol, Saldes i Vallcebre amb l'Alt Berguedà; i la que va de Castellar de n'Hug a la Pobla de Lillet. 

A hores d'ara, a la comarca, només hi ha una carretera tallada, la BV-4024 a Guardiola de Berguedà, d'accés a Coll de Pal i on el vent bufa amb especial virulència.