Puig-reig gaudeix d'una lluïda festa de la Corrida esquivant el mal temps

Una quarantena de carruatges i un centenar de cavalleries desfilen pel centre del poble

20 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:19h
Joc de les Cintes de la Corrida de Puig-reig.
Joc de les Cintes de la Corrida de Puig-reig. | Pilar Màrquez Ambròs
Cavalls, rucs i carruatges han tornat a omplir Puig-reig aquest cap de setmana. La població s'ha vestit de gala per celebrar la Corrida, una de les festes més tradicionals de la comarca que commemora la figura de Sant Antoni, patró dels animals de peu rodó. Malgrat les previsions de temporal, la festa s'ha escapolit del mal temps, encara que no del fred, i puig-reigencs i forans han pogut gaudir-ne. Uns quaranta carros i un centenar de cavalls, rucs i mules, segons l'organització, han protagonitzat l'esperada cercavila de diumenge al matí. 

La celebració ha mantingut les diferents activitats tradicionals i divulgatives vinculades amb els animals i ha incorporat una gran novetat: la Corrida infantil que va celebrar-se divendres. Ha destacat, doncs, una vegada més, pel seu caràcter tradicional amb els raids socials o competitius, o bé amb la multitudinària cercavila de diumenge. Cavalls i xarrets provinents de diverses poblacions com Puig-reig, Berga, Martorell o Prats de Lluçanès i dos impressionants bous amb la imatge de Sant Antoni han estat objectiu d'admiració i fotografies. Davant del Cafè Nou, al migdia, s'ha celebrat una vegada més el popular Joc de les Cintes. Genets i persones enfilades a carros i xarrets han intentat pescar amb un punxó alguna de les anelles que subjectaven les cintes de color groc.

Alguns han demostrat molta habilitat i enginy davant l'expectació de les moltes persones que, cada any, assisteixen com a públic en aquest punt de la desfilada. 

Els banderers d'enguany han estat Júlia Gispets Pellicer (cavalls), Mossèn Josep Solà Casals (mules) i Laia Farreras Pareja (rucs). La cercavila ha anat acompanyada també dels Gegants i Grallers de Puig-reig, la Banda de l'Escola de Música de Puig-reig, la Cobla Berga Jove, l'Hereu i la Pubilla del municipi i els templers de Puig-reig, entre altres.
 
L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha valorat positivament la concorreguda assistència de públic a Nacióberguedà, malgrat que ha considerat que els avisos de llevantada han pogut dissuadir algunes persones. "L'any passat va caure una mica de pluja a primera hora i va haver-hi gent que no va venir, enguany hi ha hagut més gent que en l'edició anterior i no tanta com fa dos anys quan va fer un sol esplèndid", ha explicat. 
 
De bon matí, no ha faltat l'esmorzar de la Festa del Porc, així com parades d'embotit, formatge i altres productes agroalimentaris. 

A la tarda, ha estat el torn del 25è Memorial Francesc Lladó amb cavalls creuats, pura raça àrabs i pura sang anglesos i genets, a banda dels rucs, les curses infantils i el Joc de les Cintes més competitiu. L'Ajuntament de Puig-reig dedica una partida pressupostària d'entre 35.000 i 40.000 euros a la festa. L'organització és a càrrec de l'Ajuntament de Puig-reig i la Comissió de la Corrida, amb la col·laboració de diverses entitats.

FOTOS La Corrida de Puig-reig, en imatges
 

Dos enormes bous amb la figura de Sant Antoni. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Una quarantena de carros i un centenar de muntures han participat de la cercavila. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Les curses són un dels elements característics de la festa. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a