Alonso i Coma queden en tretzè lloc al seu primer Dakar junts

"Tenia un bon equip al meu voltant, un cotxe irrompible i un copilot (Marc Coma) amb molta experiència. Al final, hem estat més competitius del que ens pensàvem", ha valorat el pilot asturià

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
18 de gener del 2020
Actualitzat a les 6:36h
Marc Coma i Fernando Alonso al Dakar 2020.
Marc Coma i Fernando Alonso al Dakar 2020. | @TOYOTA_GR
L'avianès Marc Coma ha viscut un debut frenètic com a copilot del Dakar amb un Fernando Alonso que promet ser molt competitiu en els propers anys. El duo Alonso - Coma ha quedat en 13a posició al ral·li que s'ha disputat a l'Aràbia Saudita. El doble campió del món de Fórmula 1 Fernando Alonso, que s'ha estrenat en una disciplina ben diferent del que estava acostumat, i el seu copilot al Dakar, cinc vegades campió en motos al mític ral·li, han fet un molt bon paper. Entre els bons resultats registrats aquests dies al desert saudí, cal dir que han quedat quarts en l'última etapa disputada aquest divendres, acabant la cursa a més de 4 hores i 40 minuts del vencedor, Carlos Sainz (Mini).
 
La millor actuació de Fernando Alonso i Marc Coma al Dakar va ser, però, la segona plaça aconseguida a la vuitena etapa, només per darrere del francès Mathieu Serradori. 

"Estic molt content i orgullós de ser aquí, aquest és el ral·li més difícil del món i no era fàcil acabar la carrera sent la meva primera participació", ha declarat Alonso aquest divendres en declaracions que recullen diferents agències. "Tenia un bon equip al meu voltant, un cotxe irrompible i un copilot (Marc Coma) amb molta experiència. Al final, hem estat més competitius del que ens pensàvem. Estar al Top-5 en quatre etapes és una sorpresa per a nosaltres ", ha afegit. 
 
Alonso i Coma també han patit dificultats durant la cursa, perdent una roda el segon dia, i donant voltes de campana en una de les últimes jornades. Les espectaculars imatges de l'accident a l'inici de l'etapa especial d'aquest dimecres van tenir un gran ressò arreu del món. Ambdós pilots en van sortir il·lesos però van perdre un temps molt valuós. Ara bé, en les dues últimes etapes no han defraudat. La parella va quedar vuitena el penúltim dia i quarta en aquesta darrera etapa.

Carlos Sainz guanya i Laia Sanz torna a ser la millor pilot femenina

El quadre d’honor del Ral·li Dakar 2020 ha coronat a Carlos Sainz en cotxes i a Ricky Brabec en motos en les dues categories més rellevants de la competició. Laia Sanz ha estat campiona per desè any consecutiu en categoria femenina dalt la moto. La de Corbera de Llobregat ha guanyat totes les edicions que ha disputat del ral·li i també les ha acabat totes, essent l’única pilot en aconseguir-ho. Enguany, ha quedat divuitena a la general després d'un inici complicat de ral·li.