Els més petits es fan seva la Corrida en un concorregut matí al centre de Puig-reig

Més de 300 nens i nenes de totes les escoles i llars d'infants del municipi han participat en la cercavila

17 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:18h
La Corrida Infantil 2020.
La Corrida Infantil 2020. | Aj. Puig-reig

La Corrida Infantil de Puig-reig. Foto: Aj. Puig-reig


Puig-reig ha donat avui el tret de sortida a la Corrida 2020 amb el nou format infantil de la festa. Més de 300 nens i nenes de totes les escoles i llars d'infants del municipi han passejat pels carrers del poble en una concorreguda cercavila. Ho han fet acompanyats de les autoritats i de la comissió de la festa. Emulant la celebració dels adults que se celebrarà diumenge, s'ha fet l'entrega dels estendards als banderers escollits per les escoles i, posteriorment, s'ha celebrat el tradicional Joc de les Cintes. 

Segons el president de la Corrida, Joan Soler, la idea és que els infants puig-reigencs puguin viure la festa des de dins, que coneguin bé la Corrida des de petits i se la sentin seva" perquè "quan siguin grans puguin fer el salt i donin continuïtat a una festa que es manté ben viva". La comissió organitzadora de la tradicional celebració i l'Ajuntament de Puig-reig volen involucrar-hi cada vegada més el jovent i, per això, han decidit fomentar el planter amb les activitats pensades per a la canalla de divendres al matí. 
 
Les activitats pels menuts han començat a dos quarts de 10 del matí a les escoles amb l'esmorzar de botifarra . A les 10 s'han lliurat els estendards als banderers, que s'han escollit per sorteig als centres educatius i, tot seguit, hi ha hagut cercavila pel poble i joc de cintes davant el Cafè Nou. Els banderers infantils han estat Anna Prat Raiera, Aina Requejo Matamala i Eloi De la Fuente Ribal. El trànsit del centre del poble ha quedat restringit per facilitar el desenvolupament dels actes previstos.

Durant la cercavila, s'ha pogut veure un carro amb la imatge de Sant Antoni, que s'ha aconseguit expressament per a la festa dels infants. Pares, mares, avis i àvies i altres familiars s'han sumat a la celebració, omplint de vida el centre del poble. Els nens i nenes han gaudit damunt dels ponis i els carruatges vestits amb la vestimenta que molts puig-reigencs portaran diumenge, amb el mocador groc, la bata i la boina de rigor. 
 

La Corrida Infantil de Puig-reig. Foto: Aj. Puig-reig

 

El carro de Sant Antoni a la Corrida Infantil de Puig-reig. Foto: Aj. Puig-reig

 

Els banderers després del lliurament d'estendards a la Corrida Infantil 2020. Foto: Aj. Puig-reig

Arxivat a