Puig-reig estrena una versió infantil de la Corrida per fer planter

Està previst que hi participin més de 300 escolars de les escoles de primària i les dues llars d'infants de la població

15 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:51h
Presentació dels actes de la Corrida 2020.
Presentació dels actes de la Corrida 2020. | Pilar Màrquez Ambròs
Puig-reig aposta enguany per celebrar una versió infantil de la Corrida. Els actes seran els mateixos que aquells que la tradicional festa dirigeix als adults, però pensats per als infants. La Corrida infantil tindrà lloc aquest divendres, 17 de gener, i suposarà el tret de sortida a un intens cap de setmana de cavalls, carruatges, xarrets, mules i rucs. Ho ha explicat el regidor de Festes de Puig-reig, Cristian Pérez, en roda de premsa, acompanyat del president de la Corrida, Joan Soler, i altres membres de la comissió de la festa. Pérez ha assegurat que l'objectiu és aconseguir que "els nens i nenes comencin a fer-se seva la celebració". En definitiva, es busca que la festa disposi d'un bon planter.

Les activitats pels menuts començaran divendres a les 9 del matí amb l'esmorzar de botifarra i pa a les escoles. A les 10 es lliuraran els estendards als banderers, que s'han escollit per sorteig als centres educatius; i hi haurà cercavila pel poble i joc de cintes davant el Cafè Nou. Està previst que hi participin més de 300 escolars de les escoles de primària i les dues llars d'infants de la població, així com nois i noies de la residència Mont Martí. Hi haurà restriccions de trànsit al centre del poble per possibilitar el pas dels participants en la cercavila. A la tarda, se celebrarà una activitat infantil a la biblioteca, a partir de dos quarts de 6. 

El president de la Corrida, Joan Soler, ha recordat que fins a enguany el matí de divendres ja es feien passejades amb rucs i el joc de les cintes però no una cercavila, rèplica de la que se celebra diumenge amb els adults. "La nostra idea és els nens puguin viure la festa des de dins, que coneguin la Corrida des de petits i se la sentin seva, que quan siguin grans puguin fer el salt i donin continuïtat a una festa que es manté ben viva, però en la qual ens proposem involucrar més jovent", ha apuntat Soler. 
 
El programa continua dissabte amb les activitats per a tothom. Hi haurà un espectacle de doma natural de cavalls en llibertat i volteig a càrrec del romanès Miron Bococi, especialista en aquest tipus d'exhibició. Hi haurà un espai de 70 metres de llargada que permetrà dur a terme aquesta activitat, que promet ser "espectacular". Dissabte a la tarda, es farà entrega dels reconeixements a persones vinculades a la festa, que aquest any aniran a parar a Josep Vilajosana, Maria Engràcia Dolla, Elisa Calvo i l'entitat Mans Solidàries. 
 
Cavalls creuats, pura raça àrabs i pura sang anglesos al 25è Memorial Francesc Lladó
 
Diumenge serà el plat fort de la celebració amb la cercavila i el joc de cintes del matí, al centre del poble, i les curses d'animals al circuit de la Corrida, a partir de dos quarts de 5 de la tarda. En aquesta ocasió, el Memorial Francesc Lladó arriba a la seva 25a edició amb rucs, ponis, cavalls creuats, pura raça àrabs i pura sang anglesos. L'organització repartirà  fins a 2.000 euros en premis i s'hi esperen uns 25 participants. 

En la cercavila de cavalleries i xarrets pel centre de Puig-reig hi participaran uns 40 carros de veïns de diverses poblacions com Puig-reig, Berga, Martorell o Prats de Lluçanès, i un centenar d'animals, segons ha afirmat Joan Soler. Durant el matí, també hi haurà esmorzar gratuït de pa, botifarra i vi, a la plaça Nova, i la mostra d'embotits, alimentació i productes d'artesania.

La nova sala polivalent de la plaça Nova acollirà una tómbola benèfica contra el càncer i una exposició del concurs de dibuix i de fotografies d'Instagram. 

A partir de les 7 de la tarda de diumenge també es podrà gaudir del Ball de Gala de la Corrida amb el grup Solistes Duet, un esdeveniment que s'havia perdut durant molts anys i que ja fa dues edicions es va recuperar amb un gran èxit d'assistència.

Enguany els banderers seran Júlia Gispets Pellicer (cavalls), Mossèn Josep Solà Casals (mules) i Laia Farreras Pareja (rucs).

Consulta els actes de la programació de la Corrida 2020.
Arxivat a