Obren les preinscripcions per a l'Ultra Pirineu 2020 amb 1.000 dorsals disponibles

Els 'finishers' de les edicions 2019 i 2018 de l'Ultra i la Trail Pirineu obtindran una papereta extra per al sorteig i qui participi amb dues paperetes extra per sorteig tindrà la inscripció garantida

Redacció
14 de gener del 2020
Actualitzat el 15 de gener a les 18:28h
Imatge d'arxiu de l'Ultra Pirineu.
Imatge d'arxiu de l'Ultra Pirineu. | Edu Ferrer
S'han obert ja les preinscripcions per a la Ultra Pirineu 2020. L'octubre és el mes d'una de les carreres de trail running amb més caràcter als Pirineus. Després de reunir gairebé 4.000 participants en la passada edició, la Salomon Ultra Pirineu se celebrarà de nou els dies 2, 3 i 4 d'octubre de 2020. El Parc Natural del Cadí Moixeró i les poblacions de Bagà i Bellver de Cerdanya exerciran un any més com epicentres de la prova, que espera reunir corredors populars i professionals.
 
Des del 14 fins el 27 de gener ja es poden realitzar les preinscripcions per a l'Ultra Pirineu, que disposa de 1.000 dorsals. Les inscripcions es realitzen a través del web i en el cas de superar els 1.000 preinscrits el 30 de gener es procedirà al pertinent sorteig de dorsals.
 
 
La gran i esperada prova per molts atletes segueix amb el seu format de 94km i 6.200 de desnivell positiu i recorre els trams d'alta muntanya més emblemàtics i espectaculars de Parc Natural del Cadí-Moixeró. La Salomon Ultra Pirineu és sens dubte una de les carreres més exigents i internacionals del país i reuneix cada any a participants de més de 50 països.
 
La sortida de la prova reina serà el dissabte 3 d'octubre a dos quarts de 6 de la tarda a Bagà i finalitzarà el diumenge 4 d'octubre a dos quarts de 8 del vespre. En la passada edició d'aquest esdeveniment van participar 1.000 corredors i la catalana Mònica Comas i el rus Dimitry Mityaev es van endur la victòria. Aquest any s'espera que aquest mateix nombre d'atletes encenguin els seus frontals a Bagà abans que surti el sol per descobrir les muntanyes pirinenques.
 
La Salomon Ultra Pirineu comptarà també amb quatre carreres. Aquest any la Sky Pirineu (36km, 2.600mD +) formarà part de les Golden Trail National Sèries i amb sortida i arribada a Bagà promet espectacle després de l'estrena de Jan Margarit i Ainhoa ​​Sanz com a guanyadors en la seva primera edició. La Trail Pirineu (56km, 2.800mD +) i la Mitja Pirineu (19km, 600mD +), per la seva banda, tornaran a animar les muntanyes en el seu vessant de la Cerdanya, amb sortida i arribada a Bellver de Cerdanya. Les inscripcions d'aquestes carreres s'obriran a partir del 4 de febrer.
 
Amb l'obertura de les preinscripcions de l'Ultra, la dotzena edició de la Salomon Ultra Pirineu comença a escalfar motors del que serà sens dubte una nova edició per al record.