Puig-reig redactarà una ordenança per regular les terrasses de bars i restaurants

La regulació d'aquests elements ha de marcar els requisits de seguretat per a les terrasses es posin a partir d'ara a la via pública i marcar un temps de marge per adequar les existents

14 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:40h
Una terrassa al centre del nucli de Puig-reig.
Una terrassa al centre del nucli de Puig-reig. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Puig-reig redactarà una ordenança per ordenar les terrasses dels bars i restaurants del municipi. La regulació d'aquests elements ha de marcar els requisits de seguretat per a les terrasses es posin a partir d'ara a la via pública i marcar un temps de marge per adequar les existents.

L'alcalde Josep Maria Altarriba ha explicat a NacióBerguedà que ja han demanat a un enginyer "un estudi tècnic i una proposta de normativa" per aquestes terrasses. "Així que, en el moment que hi hagi aquesta proposta enllestida, es farà una ordenança per la qual totes les noves terrasses hauran de complir ja d'entrada unes característiques determinades", ha dit Altarriba. "En paral·lel, les antigues terrasses s'hi hauran d'anar adequant, s'establiran els requisits mínims de seguretat per aquests elements. Als bars i restaurants que ja tenen terrassa els donarem un temps de marge per adaptar-s'hi", ha afegit el batlle. Malgrat que no és el principal motiu de l'ordenança, s'espera introduir-hi alguns criteris estètics per afavorir l'harmonització de la via pública. Amb tot, l'ordenança marc posarà sobretot l'accent en qüestions de seguretat i urbanístiques, així com en requisits tècnics pel que fa a mides, senyalització i capacitat de les terrasses. 

Puig-reig no ha tingut fins ara cap tipus de regulació d'aquests elements, un fet que ha causat que algunes terrasses dels carrers Majors i Llobregat no guardin la suficient distància amb el pas de vehicles i que, en moments en què hi ha hagut pluges fortes, s'hagin detectat problemes amb voreres inundades a l'entorn de les terrasses de bars i restaurants. Les queixes dels veïns van traslladar-se al plenari de desembre de mans de Junts per Catalunya, l'únic grup de l'oposició. Llavors, l'equip de govern va assegurar que aquesta era una preocupació que tenien en compte i ja va emplaçar-se amb l'oposició a treballar conjuntament en aquest sentit. Al ple també es va proposar la possibilitat que les terrasses poguessin afegir alguna imatge turística o element identificatiu de Puig-reig. 

A hores d'ara, el govern local espera disposar de l'estudi tècnic en un temps relativament curt d'uns dos mesos. "Hem estat molt temps sense una ordenança en aquesta sentit, no ve d'uns dies, però ara aquesta ja és una qüestió que està en marxa", ha valorat Altarriba. Quan es disposi de l'avantprojecte, abans que entri en vigor, requerirà l'aprovació inicial al ple i un termini d'exposició pública. 
Arxivat a