La Corrida

Laia Farreras, Júlia Gispets i mossèn Josep Solà, banderers de La Corrida 2020

La decisió va ser ratificada pel ple de Puig-reig a principis de mes

per Pilar Màrquez Ambròs , Puig-reig , 14 de gener de 2020 a les 17:33 |
Els banderers de la Corrida 2020. | Joan Soler / La Corrida
Puig-reig ha escollit aquest gener els nous banderers de la festa de la Corrida que celebrarà el gruix d'actes aquest proper cap de setmana. D'aquesta manera, s'ha acceptat la proposta de l'Associació Cultural Recreativa la Corrida perquè la banderera dels rucs sigui Laia Farreras Pareja i la dels cavalls Júlia Gispets Pellicer. El banderer de les mules serà mossèn Josep Solà Casals.

Laia Farreras, Júlia Gispets i mossèn Josep Solà han estat les persones més votades pels membres de la comissió per ocupar aquests càrrecs. La decisió va ser ratificada pel ple de Puig-reig a principis de mes. 


Els banderers (antigament només un) són les persones representants de la festa. En els seus inicis, es tractava del guanyador de la cursa de l'any anterior, tot i que actualment, aquestes tres persones són veïns de Puig-reig que, d'una manera o altra, han destacat en el desenvolupament o l'organització de la festa. Aquests tres banderers canvien cada any, i acostumen a ser persones relacionades amb el món dels cavalls i que tenen animals o relació amb aquests. El banderer dels rucs, per altra banda, és un nen o nena involucrat en la festa des de petit. Els representants de la Corrida hauran de presidir la comitiva d'honor davant del sant durant la cercavila de la festa.
 

Els banderers de la Corrida 2020. Foto: Joan Soler / La Corrida


 

Nomenament de Júlia Gispets com a banderera dels cavalls. Foto: Joan Soler / La Corrida

 

Nomenament de Laia Farreras com a banderera dels rucs. Foto: Joan Soler / La Corrida

 

Arxivat a:
Cultura, banderers, Puig-reig
Participació