Ot Ferrer, Maria Costa, Ares Torra i Marc Ràdua guanyen el bronze olímpic en relleus mixtes

Nova medalla pels catalans als Jocs Olímpics d'Hivern de la Joventut de Lausana

Redacció / P. M. A.
14 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:36h
Els quatre olímpics catalans que han pujat al podi de relleus mixts, Marc Ràdua, Ares Torra, Maria Costa i Ot Ferrer.
Els quatre olímpics catalans que han pujat al podi de relleus mixts, Marc Ràdua, Ares Torra, Maria Costa i Ot Ferrer. | @FEEC_cat
L'esquí de muntanya català ha entrat per la porta gran en el seu debut com esport olímpic en els Jocs Olímpics (JJOO) de la Joventut d'hivern que s'estan disputant a la ciutat suïssa de Lausana. Després que aquest dilluns la bagenca Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) es pengés la primera medalla d’or catalana en uns JJOO de la Joventut d’hivern i el berguedà Ot Ferrer (AE Mountain Runners) aconseguís el bronze en la prova d'esprints,  l'última prova d'aquesta disciplina s'ha tancat amb un altre podi català.

Amb un equip format íntegrament pels catalans Maria Costa, Marc Ràdua, Ares Torra i Ot Ferrer, la selecció estatal ha aconseguit el bronze en una prova liderada clarament pels suïssos, que han creuat la meta després de 35'07" de cursa. Els catalans han lluitat frec a frec amb els francesos (37'11"), de qui només els ha separat dos segons, aconseguint un temps de 37'13" i fent que el bronze hagi estat ben a prop d'esdevenir una plata. El francès Anselme Davelin i Ot Ferrer, amb un temps per sota dels 8 minuts, han viscut un frec a frec que finalment ha caigut de la banda francesa. 

El combinat italià ha quedat quart (37'31") però també ha demostrat una potència gens menyspreable que finalment l'ha deixat a les portes del podi.

Catalunya ha saldat el seu debut olímpic en esquí de muntanya amb una medalla d’or de Maria Costa, el bronze d’Ot Ferrer i el bronze del relleu mixt, així com els diplomes d’Ot Ferrer a la cursa individual i de Marc Ràdua a l’esprint.