Xavi Tomasa i Núria Cascante s'imposen al segon cros del Berguedà

La prova de quatre quilòmetres ha acollit un centenar de corredors, entre les categories infantils i la d'adults

14 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:13h
Podi del segon campionat de cros del Berguedà.
Podi del segon campionat de cros del Berguedà. | Rubén Grané / JAB
Els berguedans Xavi Tomasa, que sortia d'una lesió, i Núria Cascante han guanyat aquest diumenge el segon campionat de cros del Berguedà.

L'entorn del llac petit de Graugés (Avià) ha estat l'escenari de la competició en un matí especialment fred amb gel en alguns trams del circuit. La prova de quatre quilòmetres ha acollit un centenar de corredors, entre les categories infantils i la d'adults. 

Els tres primers classificats i classificades de cada categoria han estat premiats amb un trofeu i s'ha atorgat també una medalla a tots els infants. Als guanyadors de la categoria absoluta se'ls ha recompensat enguany amb una petita dotació econòmica, com a novetat. Els premis en metàl·lic han estat de 100 euros pels primers, tant en homes com en dones, 60 euros pels segons i 40 euros pels tercers. En el podi masculí senior, Roger Camprubí i i Roser Comellas han acompanyat a Xavi Tomasa. Anna Garcia i Lídia Pons han estat segona i tercera, respectivament, de la categoria femenina que ha liderat Cascante.

Després de la primera edició que es va disputar a la Pobla de Lillet, enguany ha estat el torn d'Avià, on s'ha pogut gaudir també d'un bon circuit de gespa que ha permès que molts dels corredors utilitzessin calçat tècnic de claus. 
 
L'acte, organitzat pel Consell Comarcal del Berguedà juntament amb el Consell Esportiu del Berguedà, el Club Atletisme JAB, i l'Ajuntament d’Avià, ha tancat la temporada de crosos escolars. Ha esdevingut així la prova prèvia a la Final Nacional de Cros dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC), que se celebrarà el 8 de març a l'alt Penedès.