Maria Costa i Ot Ferrer, primer or i bronze olímpic a la història de l'esquí de muntanya

Els esportistes catalans han triomfat en l'estrena de la disciplina com a esport olímpic als Jocs de la Joventut de Lausana (Suïssa)

Sergi Garcia
13 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:59h
Maria Costa i Ot Ferrer han aconseguit les primeres medalles olímpiques de la història de l'esquí de muntanya català
Maria Costa i Ot Ferrer han aconseguit les primeres medalles olímpiques de la història de l'esquí de muntanya català | Twitter: COE_es
Estrena somiada de l'esquí de muntanya en uns Jocs Olímpics de la Joventut. Dues medalles a la segona jornada de competició, que es duu a terme a Lausana (Suïssa), han escrit les primeres pàgines de la història olímpica d'aquest esport.

L'atleta del Bages, Maria Costa, s'ha penjat la medalla d'Or en la modalitat d'esprint, després d'aconseguir una novena posició a la prova individual el passat divendres. La catalana ha superat una de les grans favorites com era la italiana Silvia Berra, que ha estat segona. El tercer calaix del podi l'ha ocupat la francesa Margot Ravinel. La gironellenca Ares Torra ha arribat a les semifinals, on ha estat eliminada. El pròxim dimarts, Costa i Torra disputaran juntes la prova de relleus.
 

Maria Costa, Or Olímpic als Jocs de la Joventut de Lausana 2020 Foto: Twitter: @FEEC_cat



Per altra banda, el berguedà Ot Ferrer ha aconseguit la segona medalla catalana en la mateixa modalitat amb una tercera posició darrere dels italians Rocco Baldini i Luca Tomasoni, que han dominat la cura de principi a fi. Ferrer suma aquest bronze al diploma olímpic que va aconseguir dimarts. L'altre català que participava en categoria masculina ha estat el pallarès Marc Ràdua, que ha entrat a meta en cinquena posició després de classificar-se i disputar la final de la prova. Ferrer i Ràdua també seran presents dimarts a la cursa de relleus.
 

Ot Ferrer, bronze a la prova d'esprint als Jocs de la Joventut de Lausana 2020 Foto: Twitter: @FEEC_cat



Aquestes dues medalles se sumen a la plata aconseguida pel pratenc Nil Llop en la disciplina de patinatge de velocitat. Són les tres primeres medalles de Catalunya i de qualsevol esportista a l'estat espanyol en uns Jocs Olímpics de la Joventut d'hivern.