Els pastorets de Berga superen els 2.000 espectadors, la millor entrada de les últimes 11 temporades

La temporada ha estat marcada pel relleu en la direcció i un major protagonisme de les actrius

13 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:30h
Els Pastorets de Berga.
Els Pastorets de Berga. | La Farsa
Els Pastores de Serafí Pitarra han obtingut la millor entrada de les últimes 11 temporades. En total, 2.005 espectadors han passat pel Teatre Municipal de Berga en alguna de les cinc representacions d'aquesta temporada, des del dia de Nadal fins al diumenge 12 de gener. Això significa una mitjana de més de 400 espectadors cada dia.

"Ens hem de remuntar a la temporada 2008-09 per trobar unes xifres superiors", segons fonts de l'Agrupació Teatral La Farsa. Aquella temporada van ser excepcional amb 2.249 espectadors. El programa de TV3 "Objectiu Pastorets" va significar un augment de públic notable als Pastorets de tot el país. Des d'aquella temporada, els Pastorets de Berga no superaven els 2.000 espectadors.

Aquesta temporada ha estat marcada pel relleu a la direcció dels Pastorets. L’equip format per Ferran Pujols, Anna E. Puig i Angelina Vilella ha deixat pas a un altre trio format per Francesc Marginet, Marc Marginet i Marc Corominas. També hi ha hagut un major protagonisme de les actrius i, per primera vegada, el paper de Satan l'ha interpretat una dona. 
 
"Arriben ara els dies de plegar vestuari, atrezzo i decorats. I fer valoració de tot plegat. I no serà fins el Nadal vinent, sinó que el març de 2020 també tindrem una mica de Pastorets", avancen des de La Farsa. El 14 de març, els Pastorets de Berga participaran al Congrés de Pastorets, a l'Espluga de Francolí. El Congrés de Pastorets de Catalunya se celebra només un cop cada dècada. Va estrenar-se el 1984 a Vilafranca del Penedès i no va tornar-se a celebrar fins l'any 2000 a Cardona. L'últim cop que es va organitzar va ser el 2009 a Mataró. Els equips que fan possible la representació de Pastorets de tots els autors i estils arreu del país es trobarà a l'Espluga de Francolí per formar-se i unir sinergies.

Estadística d'assistència als Pastorets de Berga entre la temporada 2008-2009 i la 2019-2020