Puig-reig estrena la sala polivalent

El projecte ha reconvertit l'antiga biblioteca en un espai d'usos diversos per a les entitats del municipi

13 de gener del 2020
Acte d'inauguració de la Sala, a Puig-reig.
Acte d'inauguració de la Sala, a Puig-reig. | Cedida/Aj.Puig-reig
Puig-reig ha inaugurat aquest diumenge la nova sala polivalent, que se situa al lloc on hi havia l'antiga biblioteca. Amb el nom de la Sala, pretén convertir-se en un flamant espai d'usos diversos per a les entitats del municipi. El projecte ha tingut un cost d'uns 240.000 euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona. L'estrena ha comptat amb els parlaments de l'alcalde Josep Maria Altarriba i de l'arquitecte del projecte, Alícia Vila. 

La nova sala polivalent s'ha redissenyat i s'ha dividit en dos espais separats per una paret mòbil que insonoritzarà amdues parts. S'ha habilitat un espai per portar-hi a terme obres de teatre de petit format, activitats culturals i tallers; i un espai diàfan obert amb capacitat per acollir conferències, xerrades, petits concerts, projeccions de documentals o assajos d'obres de teatre.

La sala tindrà capacitat per unes 160 i 170 persones i disposarà de cadires, que quan no s'hagin de fer servir poden quedar guardades als armaris. També s'hi ha posat una cuina office per quan es facin activitats a la Plaça Nova. 

El projecte va gestar-se l'any passat a partir d'un procés participatiu que va recollir l'opinió de la ciutadania quant a la nova funció que havia de tenir aquest espai. En l'acte d'estrena de la sala, aquest diumenge al migdia, segons fonts municipals, hi han assistit unes 300 persones.  El públic ha pogut practicar balls de swing i gaudir de la música de David Sais i Jordi Martínez, membres dels Autoput, una banda que es va acomiadar dels escenaris fa uns mesos. També s'ha ofert un pica-pica per a tothom. 

Per la Corrida, que se celebra la setmana que ve, la Sala acollirà una exposició de fotografia i Instagram i una tómbola a càrrec de l'Associació Contra el Càncer. 
 

Balls de swing durant l'acte. Foto: Cedida /Aj. Puig-reig

 

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, en el parlament d'inauguració de la Sala. Foto: Cedida /Aj. Puig-reig

 

Música dels ex Autoput a la Sala. Foto: Cedida /Aj. Puig-reig
 

L'arquitecte del projecte, Alícia Vila. Foto: Cedida / Aj. Puig-reig

Arxivat a