L'Hospital Sant Bernabé estrenarà dilluns una part del nou edifici

El centre hospitalari traslladarà el servei de Rehabilitació i el Laboratori a l'edifici adjunt

Redacció
25 de març del 2015
Actualitzat a les 16:25h

Hospital Sant Bernabé de Berga Foto: Aida Morales


Després d'anys de la seva construcció, la part nova de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé començarà a donar servei. Ho farà a partir d'aquest dilluns 30 de març, quan els usuaris del centre hospitalari podran estrenar part del nou edifici. Concretament, serà a la tercera planta de la instal·lació, on ja s'està efectuant el trasllat del Servei de Rehabilitació i, posteriorment, també es portarà el Laboratori. 

Segons ha informat l'Ajuntament de Berga, la direcció del centre ha decidit portar aquesta primera fase del trasllat per tal de “millorar la qualitat” del servei, tant pels usuaris, com pel personal del centre. En aquest sentit, les persones que assisteixin a rehabilitació disposaran d'una sala d'espera diferenciada, vestidors nous, un gran gimnàs de 220 metres quadrats, una cabina per a realitzar tractaments individualitzats i un despatx. En total, més de 515 metres quadrats de superfície que gairebé multipliquen per set els actuals. 

Pel que fa als serveis de Laboratori, l'Hospital preveu realitzar el trasllat en les properes setmanes. Segons han mantingut, aquest canvi suposarà “avantatges” pels professionals i tindrà un impacte directe en els pacients, ja que permetrà una reorganització de l'Àrea de Consultes Externes i alliberar espais de l'actual edifici, que es podran ampliar o optimitzar per aconseguir més metres per a sales d'espera.

La part nova de l'Hospital de Berga no s'havia arribat a obrir mai, fins el punt que estava tancada al públic des del final de la seva construcció, el 2011. D'altra banda, aquest espai de 5.900 metres quadrats i que havia de costar 6,7 milions d'euros, va acabar valent més de 8 milions, i era una de les principals assignatures pendents de l'actual equip de govern.
Arxivat a