Via Pública

Berga farà treballs de poda de l’arbrat al passeig de la Pau i la carretera de Sant Fruitós la setmana que ve

Properament, s'actuarà també, entre altres, a l'escola de Santa Eulàlia i al passeig de la Indústria

per Pilar Màrquez Ambròs/Redacció , 10 de gener de 2020 a les 18:29 |
Passeig de la Pau de Berga. | Aj. Berga
L'Ajuntament de Berga iniciarà els treballs de poda de l'arbrat de diverses zones de la ciutat la pròxima setmana. El personal de jardineria de la brigada municipal s'encarregarà de portar a terme les tasques d'esporgada consistents en tallar les branques supèrflues, mortes o malaltes dels arbres per deixar-los en condicions òptimes sense malmetre'ls. Es tracta d’una actuació de manteniment que es realitza periòdicament i que alhora permetrà solucionar les afectacions en alguns immobles per la proximitat de les branques als habitatges.
 
El consistori preveu realitzar la poda d'arbres situats al passeig de la Pau i la carretera de Sant Fruitós, des del passeig de la Pau fins al carrer del Roser, durant la setmana del 13 al 17 de gener.

El regidor de Via Pública, Aleix Serra, ha explicat al ple d'aquest dijous, després d'una pregunta al respecte de Junts per Berga, que properament s'actuarà en algunes zones, com el passeig per la Pau, per evitar "situacions que puguin crear inseguretat" i per tal que els arbres, que han crescut molt, no ocupin els balcons, com passa en alguns casos.


En les properes setmanes, s'actuarà també, entre altres, a l'escola de Santa Eulàlia i al passeig de la Indústria, segons ha dit Serra. "La idea de com s'ha de tractar l'arbrat de la ciutat la tenen força clara els serveis tècnics, i no modificarem el que s'ha anat fent els últims anys", ha indicat Aleix Serra sobre aquesta qüestió. "No tornarem a fer podes indiscriminades que provoquen un efecte estètic terrible i un debilitament a llarg termini com passava en mandats anteriors", ha defensat Serra. 

"És important que els arbres estiguin ben podats, no solament per seguretat, els arbres estan sobrecarregadíssims de pes, per la llargada de les branques i el mateix fullatge", ha exposat el regidor de l'oposició Vicenç Vegas (Junts per Berga). Vegas ha alertat de l'estat de les zones verdes de Berga, com el Parc del Lledó o el Parc dels Soldats, i ha demanat una actuació ràpida al consistori també en aquest sentit. 


"Farem un esforç per dotar millor la brigada de jardineria per fer aquest tractament de les zones verdes", ha valorat Aleix Serra, que ha recordat que el pressupost participatiu permetrà, a més, actuar al Parc del Lledó, d'acord amb el que va votar la ciutadania. 
 
Afectacions puntuals de trànsit
 
Les tasques de manteniment i adequació de l’arbrat urbà comportaran afectacions en el trànsit de la zona del passeig de la Pau. En concret, es produiran talls puntals en la circulació i es prohibirà l’estacionament de vehicles i el pas de vianants en els trams on s’ubica l’arbrat. Aquestes alteracions estaran degudament senyalitzades.
 
Un cop finalitzades les tasques de poda previstes, s’iniciarà la fase de substitució i plantació de nous arbres.
 

Carretera de Sant Fruitós. Foto: Aj. Berga

 

Arxivat a:
Municipis, arbrat, poda
Participació