El berguedà Ot Ferrer, cinquè d'esquí de muntanya en els Jocs Olímpics d'Hivern de la Joventut

La bagenca Maria Costa ha aconseguit la 9a plaça i la gironellenca Ares Torra, de només 16 anys, ha quedat en 12a posició en categoria femenina

10 de gener del 2020
Actualitzat a les 18:09h
Ares Torra, Maria Costa i Ot Ferrer, dels Mountain Runners, participen a la competició, a Lausana.
Ares Torra, Maria Costa i Ot Ferrer, dels Mountain Runners, participen a la competició, a Lausana. | Mountain Runners
El berguedà Ot Ferrer ha acabat cinquè en la prova individual d'esquí de muntanya dels Jocs Olímpics de la Joventut que s'estan disputant a Lausana (Suïssa). 

Ot Ferrer ha fet una bona carrera mantenint-se en llocs capdavanters durant tota l'estona. Finalment, ha aconseguit una meritòria cinquena plaça, tot creuant la línia de meta a menys de tres minuts del primer, amb un temps de 50:45. Aquest és el primer diploma olímpic a la història de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME). El pallarès Marc Ràdua ha finalitzat en 18a posició en la mateixa cursa.
 
Ferrer és un dels esquiadors de l'escola dels Mountain Runners del Berguedà, membre del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC). Es tracta d'una de les promeses del país. De fet, el bon resultat del berguedà obre les portes de l'esperança en aquesta modalitat que, per primera vegada, serà olímpica als Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín del 2022.
 
En categoria femenina, les esquiadores de l'escola del Mountain Runners del Berguedà han fet també un bon paper. La bagenca Maria Costa ha aconseguit la 9a plaça i la gironellenca Ares Torra, de només 16 anys, ha quedat en 12a posició. Les joves esportistes del territori han fet un temps de 1:05:52 i 1:06:50, respectivament. "No ha estat la meva millor carrera pel que fa a les sensacions, no tenia gaire gas, però ara he vist que puc ser més competitiva de cara a les pròximes proves", ha declarat Ares Torra. Torra és la més jove de l'expedició. 

La propera competició pels atletes del club berguedà serà el dia 13 de gener a la prova d'esprints.
 

La prova femenina. Foto: Mountain Runners