Ple municipal de Berga

El govern de la CUP defensa l'acord amb Sant Aniol per la Patumaigua

Junts per Berga ha reiterat al ple que aquest conveni, que permet a l'empresa d'aigües figurar als cartells i fulletons de la festa, devalua la marca Patum

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 9 de gener de 2020 a les 23:37 |
La regidora de Patum, Roser Valverde, durant el ple. | Pilar Màrquez Ambròs
La regidora Roser Valverde ha defensat al ple l'acord per la Patumaigua amb l'empresa gironina Sant Aniol, després que Junts per Berga hagi reiterat que aquest conveni - que permet a l'empresa d'aigües figurar als cartells i fulletons de la festa - devalua la marca Patum. El regidor de Junts per Berga Ferran Aymerich ha recordat el conveni de patrocini amb Estrella Damm amb el qual, fa anys, s'ingressaven 25.000 euros anuals. Segons Aymerich, les 20.000 ampolles d'aigua que Sant Aniol donarà gratuïtament al consistori no tenen un valor econòmic suficient per deixar que l'empresa figuri al cartell de la festa "com un patrocinador a l'altura de l'Ajuntament". L'oposició també ha criticat que el govern de la CUP no hagi permès el debat amb els grups municipals sobre la qüestió abans de tancar l'acord. 

Ferran Aymerich creu que el conveni "crea un precedent" que permet associar-se a la festa "gairebé a cost 0". "Pot jugar a la contra per a l'Ajuntament de cara a futures negociacions amb futurs patrocinadors", ha expressat.

 
No és ni molt menys com ho veu el govern de la CUP. Roser Valverde ha assegurat que l'acord amb Sant Aniol "no tanca en cap cas la porta a nous patrocinadors per a la festa". La regidora ha defensat que, la setmana que ve, el govern local té previst reunir-se amb una altra empresa que estaria interessada a fer patrocini de la marca Patum i ha refermat el compromís de l'executiu local per "la recerca de finançament privat".

Tanmateix, Valverde també ha recordat que "la nostra principal via de treball, on tenim la banya ficada, és poder aconseguir una subvenció de caràcter nominatiu per part de la Generalitat; quan hi hagi pressupostos estem esperançades que això sigui possible"


Valverde ha afirmat, a més, que la despesa de l'empresa Sant Aniol serà d'uns 8.000 euros anuals a partir de l'acord pel qual entregarà gratis 20.000 ampolles d'aigua per a la campanya Patumaigua. Valverde ha recordat que l'empresa haurà d'assumir el cost de l'etiquetatge de les ampolles, així com la seva distribució i emmagatzematge, a banda d'encarregar-se d'un sistema que en permeti el reciclatge i la reutilització. Amb tot, Junts per Berga ha considerat que el cost de fàbrica d'aquestes aigües serà molt menor que la quantitat estimada per l'executiu local, d'uns 2.000 o 3.000 euros. 

"Que una empresa comercialitzadora d'aigües com Sant Aniol vegi, en la Patum, una oportunitat, i a més vegi els beneficis d'una campanya de consum responsable; demostra que hi ha una via de treball, que no només és positiva per la Patum, sinó pel conjunt de festes populars de Catalunya", ha rebatut Valverde. 
 
"Volíem una empresa comercialitzadora d’aigua per continuar amb el foment del consum responsable d’alcohol durant la festa i és aquesta", ha explicat Valverde, distanciant aquest acord del patrocini que entre 2011 i 2016 la cervesa Estrella Damm va exercir a la Patum.

"Tenim el compromís ferm per aconseguir que la Patum sigui una festa on es promogui el consum responsable d'alcohol", ha afirmat la regidora. 

 

Participació