Junts per Berga adverteix al ple sobre l'estat del contracte de manteniment del teatre municipal

La regidora de Cultura Roser Valverde ha explicat que treballen per licitar aquest servei que ara es presta per contracte menor. Segons l'oposició, la fórmula actual és causa "de nul·litat de ple dret"

09 de gener del 2020
Actualitzat a les 23:28h
Ple de Berga.
Ple de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El grup municipal de Junts per Berga ha demanat al govern de la CUP que busqui solucions pel contracte de serveis i de manteniment preventiu del teatre municipal. El servei va ser adjudicat a la cooperativa Tres Branques  SCCL en data 11 de febrer de 2014 i, segons ha exposat el portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, va extingir-se en data 3 de març de 2016 com a conseqüència de la impossibilitat de prorrogar-lo a causa de la manca d'acreditació de solvència tècnica per part de l'esmentada entitat. 

Actualment, aquest servei es presta amb contracte menor, tot i que hi hauria "un advertiment jurídic" que diu que haver-ho fet així implica que la contractació pot ser "nul·la", ha afirmat Sabata. 

Segons ha exposat Sabata, l'any 2016 els informes tècnics i jurídics de l'Ajuntament "advertien que no hi havia possibilitat de pròrroga del contracte, reclamaven que s'havia de procedir a la seva liquidació i asseguraven que, tenint en compte la normativa vigent de pròrrogues, [la contractació] seria fraudulenta si no s'estigués tramitant un nou expedient".

"No s'ha realitzat la tramitació d'un contracte nou durant aquest temps", ha reiterat Sabata. "A finals d’aquest  2019 es va assignar el contracte de nou, amb un nou advertiment jurídic" sobre que la contractació menor "és causa de nul·litat de ple dret", ha afegit. Per a Junts per Berga, "aquest cas és una mostra més de la demora injustificada en l’acció de gestió i de control d'aquest Ajuntament davant d’una extinció d'un contracte per motius greus com ho és la insuficiència tècnica i la manca d'accions necessàries dutes a terme, fet que comporta que, com en línies generals, els problemes existents s'acabin solucionant tard, malament i de forma precària i no ajustada a la legalitat". 

La regidora de Cultura Roser Valverde ha explicat que treballen per licitar aquest servei. Així mateix, ha defensat que l'última de les contractacions de serveis i manteniment del teatre s'ha realitzat amb contracte menor per assegurar que es poguessin fer Pastorets aquest mes de gener. Segons l'alcaldessa Montse Venturós, el govern es proposa fer una planificació de tots els serveis que s'han de licitar a través d'un concurs, per no abusar "dels contractes menors".
Arxivat a