A LA VORA DEL FOC

Hi ha dies i dies... i més dies, afortunadament

per Xavier Gonzàlez-Costa , 8 de gener de 2020 a les 13:25 |
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Hi ha dies i dies...
 
Hi ha dies per emmarcar, buscar-los-hi un lloc bonic i penjar-los a la paret per recordar-los sempre. I hi ha dies per llençar, estripar a bocins petits i no pensar-hi mai més.
 
No et precipitis, no ho facis i, quan vagis a cagar, aprofita'ls per fregar-t'hi el cul.
 
 
... i més dies, afortunadament
 
Hi ha dies que et menjaries el món i altres que el món se't menja a tu, que et devora, i notes com et degusta i se't passeja per la boca, salivant, posant pausa entre mastegada i mastegada, abans d'engolir-te definitivament. 
 
Per sort, quan arribo a casa hi trobo tres sacs plens de petons que són només per a mi, i m'adono que hi ha persones, com jo, afortunades de viure al cor dels que més estimes i no al fons d’un estómac afamat i cruel, digerit inevitablement.
 
 
Xavier Gonzàlez-Costa va començar a viatjar als vuit anys acompanyant a Juli Verne i a Tintin. Després, de gran, ha anat a veure si és veritat, cooperant amb la desapareguda organització “Viatgers sense Fronteres" que va presidir des de la seva fundació. És escriptor autodidacta, de formació acadèmica en el món de les ciències. Ha guanyat diversos premis de poesia i de teatre. Com a actor, porta més de vint-i-cinc obres de teatre al sarró del Garrofa, que va interpretar durant vint-i-sis Nadals als Pastorets de Berga.
 
Bet Calderer és una Berguedana de Barcelona, artista i grafista. Sortida dels forns de la Facultat de Belles Arts de la capital, se sent orgullosa de poder dir que va començar a treballar al costat Pepe Calvo, amb qui va aprendre l'ofici de donar solucions de disseny gràfic per a empreses com Coca-cola, Santiveri, Martínez-Bimbo, Marcilla, etc. Des de fa quinze anys ha fet de la seva passió, la pintura i el dibuix, el seu modus vivendi. Ha col•laborat amb Ibèrica de danza amb l'escenografia pictórica de l'espectacle “Las estaciones”.

 

 

Participació