La Fira de Reis de Montclar s'omple de gom a gom en un matí de sol radiant

Protecció Civil ha comptabilitzat fins a 500 cotxes aparcats alhora, sense tenir en compte que hi ha hagut anades i arribades de gent fins ben passades les 2 de la tarda.

07 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:36h
Fira de Reis de Montclar.
Fira de Reis de Montclar. | Pilar Màrquez Ambròs
El pla de les Alzines de Montclar s'ha omplert des de primera hora del matí del dia de Reis de parades de menjar, antiguitats i curiositats, així com de cotxes i motos antigues, i velles glòries d'època. Malgrat els abrics i el fred inevitable de gener, el sol ha acompanyat durant bona part de la jornada. En aquest sentit, el públic d'arreu del Berguedà, però també de comarques veïnes, no ha fallat. L'alcaldessa de Montclar, Raquel Sala, ha valorat molt positivament l'assistència a la fira que ha estat més alta que mai.

Sala ha explicat que enguany Protecció Civil ha comptabilitzat els vehicles que han estat a la fira. S'han registrat fins a 500 cotxes aparcats alhora, sense tenir en compte que hi ha hagut anades i arribades de gent fins ben passades les 2 de la tarda. 

La fira s'ha convertit un any més en un escenari perfecte per esmorzar, passejar i comprar productes d'artesania i agroalimentaris. A més, les antiguitats també hi han tingut el seu espai especial, així com les diverses fogueres on cadascú es podia coure un tastet, després d'untar una torrada amb allioli de codony.  

En total, hi ha hagut una setantena de paradistes, que han permès als visitants de la fira passejar i fer el curiós entre productes d'artesania, alimentació, antiguitats i roba, i també fer alguna darrera compra pel dinar del dia de Reis o bé fins i tot per regalar a última hora. Els més matiners han esmorzat amb tranquil·litat a la vora de les fogueres repartides a la fira, però també hi ha hagut qui ha fet un mos més tard quan l'activitat al seu voltant era més frenètica. L'afluència de públic ha anat creixent durant el matí i fins passat el migdia. Una vegada més, s'han repetit les demostracions de motocròs amb espectaculars salts i derrapades i hi ha hagut una passejada de cotxes clàssics, donant major atractiu a la mostra.

Montclar no arriba als 120 habitants empadronats, però multiplica la seva població el dia de Reis, gràcies a la celebració d'aquesta mostra que, per a molts, és ja un imprescindible de les festes.
 

Fira de Reis de Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Fira de Reis de Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Fira de Reis de Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Fira de Reis de Montclar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs