«Com a Baltasar vius moltes coses boniques, ha estat un plaer aportar el meu gra de sorra a la ciutat»

El Baltasar d'enguany a Berga s'assembla moltíssim al berguedà Amadou Seydou Sall, de 43 anys, i originari del Senegal. NacióBerguedà ha parlat amb ell la Nit de Reis

06 de gener del 2020
Actualitzat el 07 de gener a les 11:25h
El Rei Baltasar durant la cavalcada.
El Rei Baltasar durant la cavalcada. | Pilar Màrquez Ambròs
Entrevistar una persona amb una agenda tan atapeïda com el rei Baltasar no és fàcil. Ell és sempre el protagonista d'un dels moments més entranyables i més esperats de la Nit de Reis a Berga: el tradicional crit de "hamalahí!" des del balcó de l'Ajuntament, que responen amb un embadalit "hamalahà!" els infants que omplen de gom a gom la plaça de Sant Pere. Enguany, ho ha estat encara més perquè, per primera vegada, la ciutat ha tingut un Baltasar sense pintar ni embetumar. "Portem molts regals, però el regal més gran de tots és el que teniu cada dia al vostre costat, totes aquestes persones que us estimen tant", ha estat una de les frases destacades que ha dirigit als infants en el seu discurs.

NacióBerguedà ha pogut parlar amb ell la mateixa nit de Reis, just abans que atengués desenes de nens i nenes que volien explicar-li els seus desitjos a la sala de plens de l'Ajuntament de Berga. Ens han dit que, enguany, a la ciutat, Baltasar s'assembla moltíssim al berguedà Amadou Seydou Sall, de 43 anys, i originari del Senegal. 

- Què significa per vostè ser Baltasar?

- Ha estat una experiència molt maca, viure de prop tota la il·lusió dels nens i nenes. 

- Quin és el moment més bonic que ha viscut?

- Quan hem visitat els diversos centres de dia i la residència, veure la cara de felicitat de la gent gran en veure'ns, aquest ha estat un d'aquests moments. També quan els nens i nenes s'han apropat durant la rua amb tanta il·lusió, veure'ls tan contents. Com a Baltasar vius moltes coses boniques, ha estat un plaer aportar el meu gra de sorra a la ciutat, col·laborar amb la comunitat, poder formar-ne part. 

- Com ha anat això d'arribar a Rei? Què és el que l'ha convençut de pujar enguany a la carrossa de Baltasar?

- Li ho van proposar al meu cosí. Ell li va donar el meu número a la regidora Roser Valverde, i la Roser em va trucar. 

- D'on és originari Amadou Seydou Sall? Quant de temps fa que és a la ciutat?

- Del Senegal. Fa 10 anys que visc a Berga des del 2009. Però vaig arribar a Catalunya, a Terrassa, el 2007. 

- Com a Baltasar, l'hem vist molt ocupat. Però què fa la resta de l'any?

- Ara treballo al Liven. Fa poc que m'hi he incorporat. Des que vaig arribar a Terrassa el 2007 he fet diverses feines. Sóc tècnic d'Energia Solar i Fotovoltaica, però amb la crisi ha estat difícil trobar feina al meu sector.  

- Què en pensa del fet que abans el rei negre anés pintat?

- Sempre havia dit que no ho entenia. Si nosaltres som aquí, en natural, per què et cal gastar tant en maquillatge? (Riu). 

- Repetirà?

- Crec que ha anat molt bé. Per tant, sí. Si m'ho demanen, repetiré.
Arxivat a