Melcior, Gaspar i Baltasar porten màgia i il·lusió al Berguedà

Gironella ha tornat a ser una de les cavalcades més concorregudes i a Cercs s'ha renovat completament el vestuari de la Guàrdia Reial amb vint vestits dissenyats i confeccionats a Alacant

06 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:28h
Reis d'Orient de Gironella.
Reis d'Orient de Gironella. | David Font/Facebook
Els carrers de pobles i viles del Berguedà s'han omplert de somriures de desenes de nens i nenes que han sortit a esperar els Reis d'Orient. Els tres mags han arribat puntuals a la seva cita amb les cavalcades de les diferents poblacions de la comarca. A partir de dos quarts de 6 de la tarda, les rues han portat màgia i il·lusió per allà on han passat. 

Gironella ha viscut la seva cavalcada, una de les més concorregudes i espectaculars de la comarca amb molta expectació. Ses Majestats han baixat de les seves barques a la zona de les roques del Pont Vell de la localitat, on els han rebut l'alcalde David Font, i el patge Gercai. Després de la cavalcada per les principals artèries de la vila, els reis s'han dirigit a la plaça de la Vila, on han fet les delícies dels assistents. Gironella fa anys que compta amb un Baltasar "de veritat". Aquest any han estat fins a sis les cavalcades de la comarca que han tingut rei negre sense betum ni pintura: Berga, Gironella, Avià, Bagà, Saldes i Cal Rosal. 
 

El Baltasar 'de veritat' de Gironella. Foto: David Font/Facebook

 

Cavalcada de Reis de Gironella. Foto: David Font/Facebook


A Puig-reig, els Reis han arribat per la muntanya, descendint del Turó de la Senyera, prop de les 6. Ses Majestats han saludat desenes de nenes i nens durant el recorregut. La cavalcada ha estrenat noves carrosses. 
 

Noves carrosses a Puig-reig. Foto: Aj. Puig-reig


Així mateix, a Cercs, els tres mags han visitat els diferents nuclis de població (Sant Corneli, la Rodonella, Cercs i Sant Jordi) com és habitual. Enguany la Comissió de la Cavalcada de Reis Mags d'Orient ha renovat completament el vestuari de la Guàrdia Reial, apostant "per seguir mantenint viva una de les festes més importants i esperades del municipi cercolí", segons han explicat.

Després d'haver incorporat, l'any passat, un nou vestit pel Patge Reial Hassan, aquest any la sorpresa a la cavalcada han estat els vint vestits dissenyats i confeccionats, a Alacant, exclusivament per l'ocasió. 

La comissió té clar que vol seguir amb aquest esperit renovador que doni encara més rellevància a aquesta festa tan assenyalada i tradicional al municipi, que té els seus inicis a l'antic poble de Sant Salvador de la Vedella.
 

Reis d'Orient de Cercs amb la Guàrdia Reial que ha estrenat vestuari. Foto: Aj. Cercs
 

Cavalcada de Reis de Cercs. Foto: Aj. Cercs
 

Torxes en la cavalcada deis d'Orient de Cercs. Foto: Aj. Cercs

 

A Guardiola de Berguedà, l'arribada dels Reis ha estat a dos quarts de 8 de la tarda. Ses Majestats han estat rebudes per les autoritats a la plaça de l'Ajuntament i, seguidament, s'han pogut dirigir al barri del Bastareny per visitar el pessebre vivent i han acabat el seu recorregut al Centre Cívic, on han repartit regals als nens i nenes. 
 
Reis d'Orient al balcó de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà. Foto: Aj. Guardiola de Berguedà
 

Els Reis d'Orient al centre cívic de Guardiola. Foto: Aj. Guardiola de Berguedà


Una majoria dels pobles de la comarca han celebrat les cavalcades de Reis aquest diumenge. Casserres ho farà dilluns 6, a partir de les 6 de la tarda.