Tres treballadors del Berguedà se salven «de miracle» de l'accident d'avió

L'empresa de Cal Marçal a Puig-reig va decidir, a última hora, agafar-los el vol del dia abans

Aida Morales
24 de març del 2015
Actualitzat el 25 de març a les 12:40h
Un avió de Germanwings com l'accidentat avui
Un avió de Germanwings com l'accidentat avui | Europe1

L'accident del vol Barcelona-Düsseldorf que ha acabat amb 150 persones mortes aquest dimarts al matí podria haver tocat molt de a prop la comarca del Berguedà. Tant és així, que tres de les persones que l'havien d'agafar, finalment van optar per reservar un vol anterior, el de la tarda de dilluns i de la companyia Vueling. El motiu, segons han explicat a NacióBerguedà els responsables de l'empresa on treballen, Veserkal, va ser el d'arribar més tranquil·lament i amb més temps a Colònia, on havien d'assistir a la fira d'alimentació i begudes Anuga FoodTec2015, una de les més importants del sector al món, i a mig centenar de quilòmetres de Düsseldorf.

“Ha sigut una sort que passa només una vegada a la vida”, ha explicat Queralt Cinca a aquest diari. De fet, ella va ser l'encarregada de reservar els bitllets dels tres treballadors, un dels quals viu a Avià, mentre que els altres dos són de Moià (Bages) i Barcelona. “Estàvem entre el d'ahir al vespre de Vueling o el d'avui al matí de la companyia Gemanwings”, ha explicat, tot i que finalment, ella mateixa va optar per agafar el de dilluns “perquè així tenien una mica més de temps”. 

"Un miracle que demostra que no som res", ha declarat Cinca. A més, durant aquest dimarts, els treballadors han parlat amb l'empresa i han assegurat que no s'ho poden creure. Així mateix, han reconegut la sort que han tingut i han explicat que, des de Colònia, l'ambient està enrarit i tothom parla del mateix. En conjunt, un cop de sort pel Berguedà que, d'altra banda, ha deixat amb mal regust de boca mig món. 

L'avió de la companyia Germanwings, que havia sortit de Barcelona a les 10 i un minut del matí amb el número de vol GWI9525, s'ha estavellat als Alps francesos aquest dimarts, amb 150 persones a bord, entre les quals dos nadons. Des del moment de l'accident, s'ha posat en marxa un extens dispositiu per atendre els familiars a l'aeroport del Prat, i les autoritats estan investigant els motius del sinistre.