La Fira de Reis de Montclar espera milers de visitants

Antiguitats, gastronomia, artesania i motocross ompliran dilluns 6 de gener el Pla de les Alzines

03 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:06h
Fira de Reis de Montclar 2019 (arxiu).
Fira de Reis de Montclar 2019 (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Montclar és parada obligatòria per a molts durant el dia de Reis. Des de primera hora del matí, el Pla de les Alzines es comença a omplir de parades de menjar, antiguitats i curiositats, així com de cotxes i motos antigues, i velles glòries d'època, moltes de les quals criden l'atenció per la seva singularitat. La cita enguany és el pròxim dilluns 6 de gener. 
 
Es tracta d'una fira tradicional, en una planura plena d'encant on, si el temps acompanya, el dia de Reis s'acaba d'omplir d'energia.

L'any passat, aquest esdeveniment va aplegar milers persones, segons van explicar a NacióBerguedà els organitzadors, un ple absolut que aquest any s'espera poder repetir, comptant assidus i visitants ocasionals. 

Durant tot el dia, la fira es converteix en un escenari perfecte per esmorzar, passejar i comprar productes d'artesania i agroalimentaris. Les antiguitats hi tenen un paper especial, així com les fogueres on couen tastets, després d'untar una torrada amb allioli de codony. 

Un altre atractiu d'aquesta fira és l'exposició de motos i cotxes antics, una curiositat per a grans i petits que recorda velles glòries d'una altra època. Les demostracions de motocross són un altre dels espectacles imprescindibles de la mostra, amb espectaculars salts i derrapades. 

Els milers de persones, famílies i grups d'amics de totes les edats, que visiten cada any la Fira de Reis de Montclar repeteixen edició rere edició un èxit extraordinari de convocatòria, sobretot tenint en compte que el petit municipi berguedà té poc més d'un centenar de persones. Hi assisteixen persones d'arreu del Berguedà, però també de comarques veïnes com Osona, el Bages o el Solsonès. 
  

Parada on servien esmorzars els veïns de Montclar en la passada edició (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Formatges en una parada de la Fira de Montclar 2019 (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Els aficionats al motor també tenen el seu lloc a Montclar (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs