Bagà finalitzarà les obres de reforma del carrer del Raval entre febrer o març

L'actuació suposa la millora de la pavimentació amb la col·locació de panot i la renovació dels serveis al llarg del carrer; i vol donar un impuls a l'eix comercial de la vila

03 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:03h
Les obres han quedat parades durant el període nadalenc i es reprendran al gener.
Les obres han quedat parades durant el període nadalenc i es reprendran al gener. | Pilar Màrquez Ambròs
Bagà finalitzarà les obres de reforma del carrer del Raval entre febrer o març de 2020, segons ha explicat l'alcalde Joan Oña a NacióBerguedà. Els treballs consisteixen, ha recordat, en la pacificació del carrer Raval per tal de potenciar el comerç, donant prioritat als vianants, ja que es tracta de l'eix comercial del municipi. Les obres, de les quals ja s'ha executat un 65% del previst, consisteixen en la creació d'una plataforma única per a vianants i vehicles i la renovació de la xarxa de serveis. El projecte va licitar-se a principi d'any a l'empresa Artifex Infraestructuras SL per un import de 604.497,13 euros amb IVA. Durant el període nadalenc, els treballs que s'hi estan fent, han fet una pausa, i es reprendran aquest gener. 

L'actuació del carrer del Raval suposa la millora de la pavimentació, amb l'ús de panot, i la renovació dels serveis al llarg del carrer, amb especial referència a la renovació de la xarxa de subministrament d’aigua, des de la connexió del carrer del Raval amb la Rambla del Raval, des de l’Avinguda Salarich i fins a la plaça del Raval enllaçant amb el carrer de la Font del Sofre i la Plaça Catalunya. 

Els vehicles podran circular de forma regulada i restringida en unes hores determinades, només per als veïns que hi visquin i per la càrrega i descàrrega de les mercaderies dels comerços i les activitats. Aquesta regulació es continuarà fent mitjançant les pilones mòbils a l'inici del carrer del Raval, segons el projecte de l'actuació. "Un cop les obres estiguin acabades, ens quedarà un Raval completament nou. El principal és també que endrecem les clavegueres i les portalades d'aigua. Per aquell carrer hi passen els serveis i el reg, tot això ho endrecem i ho posem tot nou", ha detallat Oña. 

L'objectiu de l'actuació és donar impuls al comerç. El carrer Raval és un dels principals eixos comercials del poble i la reforma i pacificació del carrer suposa un impuls per afegir atractiu a tota la zona comercial i esdevenir-ne motor. 

Troballa de restes arqueològiques

Les obres han avançat amb retard respecte al previst, ja que inicialment s'esperava que poguessin estar acabades a l'octubre. En l'inici, ho va endarrerir una petita troballa de restes arqueològiques. Aquest desembre s'ha preferit parar unes setmanes per no entorpir l'activitat comercial i d'oci al centre de la vila durant les festes.

"Sabíem que en aquest punt hi havia el portal de Sant Miquel, que es va treure crec que va ser a principis de 1901. Quan arribéssim a aquella zona, sabíem que era fàcil que sortís alguna cosa i han sortit tres filades de pedres", va apuntar ja l'alcalde a aquest diari al mes d'agost. "Com que s'havien passat molts serveis per aquest punt, la veritat és que ja estava molt remogut i l'únic que hem trobat són fonaments del portal i alguns paviments rústics de diferents èpoques. Per si sol, tot plegat té poc valor, però és bo que es pugui catalogar i es pugui fotografiar i documentar", va dir. 
 

Part del carrer on s'han enllestit els treballs de millora del paviment amb panot. Foto: Pilar Màrquez Ambròs