L'Exploratori dedica un curs a l'estudi de la neu

Les sessions teòriques i pràctiques se celebraran un any més al Pavelló de Suècia de Berga i a l’estació d’esquí de La Molina

Redacció
03 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:16h
Imatge de neu.
Imatge de neu. | Arxiu
L’Exploratori dels Recursos de la Natura obre el proper dimecres 8 de gener les inscripcions via Xtec per al professorat de Primària i Secundària a una nova edició del curs Explora La Neu, que se celebrarà els dissabtes 15 i 29 de febrer a Berga i la Molina. Un segon període d'inscripció començarà el 6 de febrer. La data límit d'inscripció serà el 5 de febrer per als professors que ho facin a través de l'Xtec i l'11 de febrer per a la resta d'inscrits. Les places són limitades i s'acceptaran per ordre d'inscripció. 

Com cada any, el taller vol posar èmfasi en la neu com a font de proveïment d’aigua i un mitjà d’esplai i de gaudi esportiu. A la vegada, però, el curs vol tractar problemàtiques com el risc d’accidents i la generació d’allaus en zones nevades.
 
El professorat que s'encarregarà d’impartir el taller està format per Jordi García Petit, director del Parc Natural Cadí-Moixeró, Laura Trabal, tècnica de Geoneu Risk, Joan Casòliva, Geòleg i alpinista, Josep Font i Dolors Grau, del departament d'Enginyeria Minera, Industrial i TIC - UPC, Albert Soler, membre del Grup d'Actuacions Especials - Bombers de la Generalitat i Oriol Baró, creador de la marca d'esquís Liken. 
 
Tots ells seran els encarregats de conduir les sessions teòriques i pràctiques que se celebraran al Pavelló de Suècia de Berga i a l’estació d’esquí de La Molina. El curs té una durada total de 30 hores, dividides en 20 de treball presencial i 10 de treball autònom a través d'Internet.