Adéu a Àngel Manubens, ànima de la Patum de la Pietat i cuidador de la capella

Veí de tota la vida del barri vell, va ser nomenat secretari de l'Agrupació de Veïns i Comissió de Festes del carrer de la Pietat l'any 2007

02 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:02h
Àngel Manubens va rebre la talla del santcrist de la Pietat de les mans dels Mossos d'Esquadra després d'un furt (arxiu).
Àngel Manubens va rebre la talla del santcrist de la Pietat de les mans dels Mossos d'Esquadra després d'un furt (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El carrer de la Pietat comença l'any acomiadant un dels seus veïns més estimats. Àngel Manubens, ànima de la Patum de la Pietat i responsable de la capella del barri, ha mort la matinada de l'1 de gener. Tenia 68 anys. Veí de tota la vida del barri vell va ser un dels iniciadors de la Patum del carrer als anys 50. Va ser nomenat secretari de l'Agrupació de Veïns i Comissió de Festes del carrer de la Pietat l'any 2007.

L'estiu passat va afrontar el robatori del santcrist de la capella, que els mateixos lladres van entregar als Mossos d'Esquadra després que es viralitzés el vídeo del furt. Àngel Manubens, que obria i tancava la capella cada dia, va rebre la talla de fusta de les mans de la policia catalana i va recordar el valor sentimental d'una peça històrica, datada del segle XIX i d'un cost estimat d'uns 4.000 euros. Els seus veïns el coneixien com a "l'Angeló" i el recorden majoritàriament per la seva implicació al barri. El funeral se celebrarà dissabte a dos quarts d'11 del matí a l'església de Santa Eulàlia de Berga.

Diverses veus del capdamunt de la vila, entre les quals la mateixa alcaldessa de Berga, Montse Venturós, han recordat la figura de Manubens i n'han lamentat la pèrdua. Era "un gran veí personal i del barri vell, que ha vetllat sempre per la seva dignificació", segons ha destacat Venturós.
 
Arxivat a