Ensenyament revalida l'escola d'adults del Berguedà per oferir preparació per a cicles formatius

El centre forma persones d'entre 16 i 80 anys en diferents disciplines

Redacció
24 de març del 2015
Actualitzat a la 13:17h
El Centre de Formació de Persones Adultes del Berguedà podrà continuar oferint, el curs vinent, sessions de preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitja i superior. D'aquesta manera ho ha fet públic el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya al Diari Oficial, on s'estableixen els criteris de formació per a les proves d'accés. 

Aquest centre de caràcter públic està homologat per la Generalitat des del 2006, tot i que cada any, el Departament revalida els requisits d'aquesta formació i els centre que la poden impartir. Concretament, els alumnes que rebin aquest tipus de classes a l'escola d'adults del Berguedà veuran multiplicat per 0,20 la qualificació de la formació, que s'afegirà a l'obtinguda a la prova d'accés a cicles formatius de formació professional, d'arts plàstiques i disseny, o dels ensenyaments esportius.

Actualment, el centre guia persones d'entre 16 i 80 anys en l'assoliment de diverses modalitats, com ara l'assoliment de títols de secundària, les proves de grau mitjà i superior, les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys, i ensenyaments d'informàtica, de català o d'anglès. Bona part d'aquesta formació, a més, està encarada al món laboral, una línia que, segons han explicat a aquest diari, el Departament d'Ensenyament està potenciant per “propiciar que la gent pugui trobar feina”. El Centre de Formació de Persones Adultes del Berguedà es troba situat a les instal·lacions de l'Institut Guillem de Berguedà i és l'única escola d'adults pública i homologada de la comarca. Pera aquest motiu, els seus coordinadors han remarcat al tasca social que exerceix.