Els patges reials recullen centenars de cartes dels infants de Berga entre somriures i il·lusió

Aquest serà el primer any que la cavalcada tindrà un Baltasar i patges negres de veritat, quelcom que s'ha pogut visualitzar gràcies a la presència dels emissaris de Ses Majestats a la ciutat coincidint amb Sant Esteve

27 de desembre del 2019
Actualitzat a les 2:48h
Una de les patgesses del rei Baltasar en rebre la carta d'un infant.
Una de les patgesses del rei Baltasar en rebre la carta d'un infant. | Aj.Berga
La comitiva de patges reials ha rebut aquest dijous, dia de Sant Esteve, desenes de nens i nenes a l'Ajuntament de Berga, el Pavelló de Suècia i l'Hotel d'Entitats. Els infants han entregat les cartes, han estat obsequiats amb un detall i s'han pogut fotografiar amb els emissaris i assistents reials. Aquest serà el primer any que la cavalcada de Berga tindrà un Baltasar i patges negres de veritat, quelcom que s'ha pogut visualitzar en la recollida de cartes d'enguany amb la presència dels emissaris. 

Fa setmanes que els Reis d'Orient es preparen per arribar a Catalunya des de terres llunyanes i portar regals i il·lusió als més menuts el pròxim 5 de gener. No obstant això, molt abans que Melcior, Gaspar i Baltasar trepitgin terres catalanes els emissaris i assistents reials han estat a Berga. 

Desenes d'infants han entregat centenars de cartes als patges durant el matí.Els infants les han redactat de ben segur esperant que es compleixin els seus desitjos i peticions; i els patges els han rebut i escoltat sempre amb un somriure. Al pavelló de Suècia hi ha hagut cua des de primera hora per entregar les cartes.
 
L'arribada dels patges reials ha tingut lloc al monument de la Patum, als voltants de dos quarts d'11 del matí. Minuts abans, un petard n'ha anunciat la benvinguda. Posteriorment, la il·lusió s'ha escampat pel Passeig de la Pau, ja que els patges s'han dirigit cap a la Plaça de la Creu, d'on s'han distribuït per atendre els infants en tres punts de la població: l'Ajuntament de Berga, l'Hotel d'Entitats (antic Centre Cívic) i el Pavelló de Suècia.
 
La Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga s'han encarregat de realitzar l'acompanyament musical durant l'arribada dels patges, i repetiran aquest paper durant la cavalcada de Reis que molts berguedans i berguedanes de totes les edats esperen amb candeletes.
Arxivat a