VÍDEO Han tallat l’avet del parc Xesco Boix de la Pobla per seguretat

L'arbre es va plantar l'any 1984 i actualment suposava un perill pels habitatges del seu voltant

23 de desembre del 2019
Actualitzat a les 21:31h
Avet del parc Xesco Boix tallat per seguretat
Avet del parc Xesco Boix tallat per seguretat | Eduard Pujals
L'Ajuntament de la Pobla de Lillet ha fet talar el gran avet del parc Xesco Boix per seguretat. L'actuació s'ha portat a terme, han explicat les fonts consultades, seguint les indicacions de tècnics de Forestal Catalana.
 
Era un arbre que, segons els seus anells de creixement, tenia més de 40 anys, i que estava situat al parc Xesco Boix a tocar del riu Llobregat. La seva grandària i el protagonisme que tenia sovint per les festes de Nadal el feien molt present entre l'imaginari de veïns i veïnes del municipi, però la seva alçada i robustesa suposaven actualment un perill pels habitatges i infraestructures del seu voltant, sobretot en cas de ventades fortes.

Tècnics especialistes van realitzar la tala de l'arbre a principi del mes de desembre. Aquest avet es va plantar l'any 1984 quan ja tenia uns cinc anys. 

El parc Xesco Boix ocupa una extensa àrea a tocar del riu, just en l'indret on s'uneixen les aigües del riu Llobregat i les de l'Arija, i va ser construït després de les riuades que van afectar la comarca la tardor de 1982. La previsió és plantar un altre arbre o un avet al mateix lloc.