La Federació Catalana de Futbol utilitzarà el camp de gespa híbrida d'Avià

El camp del municipi berguedà és únic al món, ja que utilitza gespa natural sobre una base de gespa artificial

Redacció
24 de març del 2015
Actualitzat a les 16:06h

La diferència visual entre la gespa artificial i l'hibrida és notable. Entre l'hibrida i natural, quasi inexistent. Foto: PalauTurf.com


El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha signat un conveni amb l'Ajuntament d'Avià per a l'ús del camp municipal de futbol de gespa híbrida que es va inaugurar la tardor passada. D'aquesta manera, la Federació podrà utilitzar fins el 2019 el camp Alfons Gumbau del municipi berguedà per desenvolupar activitats federatives com ara campionats, partits, formació, campus, estades de seleccions i trobades, entre d'altres. 

Es tracta d'un acord de col·laboració que s'ha anat conformant des del dia en què es va inaugurar aquest camp únic al món. Llavors, es va començar a gestar la idea de signar aquest conveni que, durant aquests mesos, s'ha anat treballant i perfilant, ha explicat a NacióBerguedà el regidor d'Esports d'Avià, Marc Graus

 
En conjunt, el regidor considera que aquesta col·laboració comportarà una gran quantitat de beneficis al municipi, ja que molta gent situarà Avià al mapa, i es potenciarà el poble a nivell esportiu i turístic: “És tenir  més gent i és una cosa bona pel poble, ja que pot beneficiar a nivell d'hosteleria, turisme, els jugadors poden venir amb la família...”. Pel que fa als tempos, Graus calcula que les activitats de la Federació començaran en els propers mesos, tot i que s'ha d'acabar de precisar i, en relació al funcionament del camp estrenat a l'octubre, el regidor ha assegurat que, des de que es va inaugurar, aquest “està responent molt bé”.

El camp de futbol d'Avià és únic al món per gaudir d'un sistema innovador de gespa híbrida que combina l'artificial i la natural. Els jugadors tenen al sensació de trepitjar gespa natural, tot i que sota d'aquesta hi ha una capa artificial de sorra, gespa artificial i un teixit aïllant. Aquest tipus de combinació, permet donar la sensació de gespa viva. Altres beneficis són que el manteniment baixa i la capacitat de resistència és molt més elevada. D'altra banda, el sistema també compta amb un filtre especial que permet aïllar l'herba d'elements externs, i d'un sistema hidropònic per a la seva correcta oxigenació. 
 

Signatura del conveni entre la Federació i l'Ajuntament d'Avià Foto: Ajuntament d'Avià

 

Dibuix de la gespa híbrida plantada al camp de futbol d'Avià Foto: PSF