La Xarxa i Televisió del Berguedà retransmeten la Fia-faia en directe a les televisions locals

La festa es podrà seguir en directe a bona part del país per tercer any consecutiu

Redacció
23 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:28h
La Fia-faia se celebra el 24 a Bagà i Sant Julià de Cerdanyola.
La Fia-faia se celebra el 24 a Bagà i Sant Julià de Cerdanyola. | Anna E. Puig
La Fia-faia de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola es podrà veure en directe per la Xarxa Audiovisual Local de Catalunya per tercer any consecutiu. La Xarxa i Televisió del Berguedà retransmetran per les televisions locals aquesta celebració que dona la benvinguda al solstici d’hivern i que va rebre el reconeixement de la UNESCO com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat l'any 2015. 
 
Unes 750 torxes entre dos pobles il·luminaran les muntanyes i els carrers i cremaran durant la vigília de Nadal a partir del tradicional Toc d'Oració. Com és tradició, s'encendran al capdamunt de la muntanya i els participants faran la baixada nocturna fins a la plaça major del poble, on hi haurà balls i cançons de la Fia-faia i els habituals salts per damunt de les fogueres.
 
On i quan ho podràs veure
 
Aquesta vistosa festa nocturna es podrà seguir en directe el dia 24 a partir de les 6 de la tarda, gràcies al programa especial produït per Televisió del Berguedà i presentat per Eric Calderer, Maite Flores i Joan Obiols. Hi haurà entrevistes amb els protagonistes, gràcies als reporters Maite Flores (des de Bagà) i Joan Obiols (des de Sant Julià de Cerdanyola) es podrà seguir la baixada des de les dues muntanyes gràcies a la una nova tecnologia que permet l'emissió via 4G. 
 
Gairebé unes 30 televisions que donen cobertura al 100% de Catalunya oferiran el senyal en directe fins a les vuit de la tarda. 
 
 

La Xarxa i Televisió del Berguedà retransmetran per les televisions locals aquesta celebració que dona la benvinguda al solstici d’hivern. Foto: Anna E. Puig