Pär Lindholm s’emporta el recuperat premi Pi de les Tres Branques de fotografia

Alba Xandri i Ricard Calmet reben el primer premi en el Concurs de Curtmetratges de Muntanya de l'EnCEBa't

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 18:32h
La fotografia de Pär Lindholm ha estat la millor del concurs fotogràfic, segons un jurat que va haver d'escollir entre 82 imatges.
La fotografia de Pär Lindholm ha estat la millor del concurs fotogràfic, segons un jurat que va haver d'escollir entre 82 imatges. | Pär Lindholm
El Club Esquí Berguedà ha finalitzat amb satisfacció la primera edició del cicle EnCEBa't, el programa cultural sobre l'esport de muntanya que s'ha impulsat aquesta tardor des del club i que ha comptat amb diverses xerrades, conferències i presentacions de llibres. Un centenar de persones ha assistit a la gala final d'aquest cicle cultural, celebrada dissabte passat al Teatre Patronat de Berga, i que ha inclòs l'entrega de premis dels concursos de fotografia i curtmetratges de la iniciativa. En l'acte, s'ha donat a conèixer el guanyador del recuperat premi Pi de les Tres Branques de fotografia, un històric concurs que ja s'havia celebrat a la dècada dels 70 i 80 a la ciutat i que va desaparèixer. El premiat ha estat pel fotògraf Pär Lindhom. 

La foto de Pär Lindholm ha estat la millor del concurs fotogràfic, segons un jurat que va haver d'escollir les millors imatges d'entre les 82 que es van presentar.

A banda del premi Pi de les Tres Branques, s'han repartit sis guardons de fotografia més: tres en categoria Muntanya i tres més en categoria d'Activitats a la Muntanya. En el primer apartat, el guanyador ha estat Andreu Noguero Cazorla, per davant de Toni Barbany i Javier Checa. A més, el jurat ha reconegut la qualitat de les imatges presentades per Marc Elias, Carles Punyet, Juan José López Azurmendi i Pär Lindholm, que han estat finalistes. Pel que fa a Activitats a la Muntanya, el guanyador ha estat Juan José López Azurmedi, per davant de Juan Tejero i Jordi Piqué.

En els premis de fotografia s'ha comptat amb la implicació d'experts en el camp de la fotografia i del sector audiovisual, com són l'entitat Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga, amb alguns dels organitzadors de l'antic cicle de curtmetratges de Berga Sintetitza i amb el suport de la Federació Catalana de Fotografia.
 
Al concurs de curtmetratges, s'ha endut el primer premi un resum d'un viatge a l'Índia de Ricard Calmet i Alba Xandri. La segona posició ha estat per a Carles Corominas, amb un recopilatori d’imatges aèries de la comarca i les seves muntanyes. La medalla de bronze ha estat per a Marc Elias i la seva producció Orígens.

Com es prepara per competir Ivan Camps

La gala ha comptat amb una xerrada inicial del corredor de muntanya de Berga Ivan Camps, titulada Córrer a casa, com a casa!. Camps ha explicat com prepara una temporada i una cursa en concret, des del vessant nutritiu fins al purament esportiu, passant per detalls que a vegades passen desapercebuts, com ara el perquè de la indumentària que porta en una prova de llarga distància. 
 

Fotografia de grup amb organitzadors i participants del cicle cultural EnCEba't. Foto: CEB